0

Sporing og slitsom bilkjøring

spurt 2018-05-06 08:19:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny...

Har en Toyota Avensis stv... 2007 modell.... Etter at sommerdekka ble montert , sporer den mye... Anbefalt trykk er 2.4 bar rundt om.... Dette gjelder 205-55-16..... Vinterdekka har samme dimensjon og i vinter var det ikke antydning til sporing.... Hva er årsaken til denne sporinga , og kan jeg bruke høyere lufttrykk i dekkene ? Egentlig er det ganske slitsomt å kjøre , slik det er nå.... Meget takknemlig for svar.... Og kanskje en løsning på problemet.....

Vennlig hilsen

Torolf Bjørnsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-05-09 10:54:30 +0100

Dette høres jo litt kjedelig ut. Her tror jeg kanskje du har en dekktype som ikke passer bilen din så godt – rett og slett. Selv om dimensjonen er den samme, så er det noe med måten dekke er bygget opp på som kan påvirke mye.

Noen dekk har et veldig avrundet «hjørne» mellom dekkvegg og slitebane – andre har nesten et skapt hjørne. Avtrykkene dekkene setter varierer også mye. Noen dekk har et rektangulærtt avtrykk – andre et ovalt. Dette er ikke slik man går å tenker på i det daglige, men det påvirker kjøreegenskapene mye. Veldig mye til og med.

Har du sjekket forstillings-vinkler og da spesiell spissingen? Du kan også forsøke å øke lufttrykket i dekkene noe for å se om det hjelper.

Men det høres nesten ut som om du har dekk som ikke er egnet til bilen...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger