0

oppbevaring av dekk

spurt 2018-04-19 15:24:27 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Nå blir jeg mer og mer i tvil............ Det har tidligere vært hevdet at for eksempel sommerdekk skal lagres mørkt/kjølig og liggende i vintersesongen og tilsvarende for vinterdekk i sommersesongen. Når jeg leser om all reklamen om diverse dekkhotell ( den siste fra Dekkmann i Oslo ) så blir disse lagret stående. Dette prøvde jeg selv et år med oppbevaring i egen kjeller med det resultat at de var ovale når jeg skulle bytte.

Har du noen tips og erfaringer ?

Jørgen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-04-20 10:52:05 +0200

Heisann!

Om de står eller ligger tror jeg ikke har så mye å si. Det aller viktigste er at de legers innendørs, og ikke stablet inntil sørveggen på huset eller under terassen, slik jeg ser noen har... Skrekk og gru altså!

Det viktigste er at man unngår UV-stråling. De færreste temperaturregulering der man lagrer dekk. I garasjen for de fleste av oss, men har man en tørr og kjølig kjeller så er nok det enda bedre.

Selv lagrer jeg dekkene mine stående i garasjen min, rett og slett for at det er mest praktisk. Jeg tror man skal være ekstremt uheldig om man får flat-spot (ovale) dekk av den grunn, så lenge de står med luft. De veier tross alt ikke så mye, så belastingen er ikke veldig stor.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar