0

Falsk markedsføring. Ikke mulig å kombinere utstyr som det annonseres for.

spurt 2018-04-16 17:06:12 +0200

Jeg gledet meg lenge til Skoda Karoq. Har lenge vært fan av Skoda sine "simply clever" løsninger. Men i utstyrnivå "Style" (det høyeste), er det ikke mulig å felle ned passasjersetet flatt, slik at det blir plass til lange gjenstander inne i bilen. (Side 24 i brosjyren, kapittelet for Simply clever) Det nedfellbare setet er kun mulig i "ambition" utstyrsnivå med stoffseter. Jeg har kontaktet Skoda Norge om dette, men de informerer om at mitt ønske ikke er mulig å bestille/lage.

Jeg synes det er falsk markedsføring. Det er ingenting i hverken brosjyremateriell, reklamer, prislister o.l. som det står nevnt at nedfellbart passasjersetet kun er tilgjengelig i ambition-utgaven.

Har Skoda lov til å markedsføre for noe de ikke kan levere? Jeg er meget skuffet da jeg hadde gledet meg til denne bilen i 6 måneder. Men da den ikke kan leveres med det utstyret jeg ønsker (og som det reklameres for) så blir det en deal-breaker for meg.

Det er forøvrig mulig å få denne bilen i Sverige, men umulig å få den i Norge. Har dere noen erfaringer med tilsvarende saker fra andre bilprodusenter?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-04-20 18:05:58 +0200

Hei Benny. Takk for utfyllende svar, selv om det ikke var det svaret jeg ønsket. Presisering: Jeg tar gjerne til takke med stoff-seter så lenge jeg får til nedfellbart passasjersete og varioflex bakseter. Men stoff-seter er kun mulig i Ambition utstyrsnivå. Det er fullt mulig å velge varioflex bakseter også i Ambition-utgaven, noe jeg har fått bekreftet av forhandler.

Mine ønsker: topp spekket bil i Style-nivå. Varioflex bakseter, nedfellbart passasjersete, hengerfeste m.m. Stoffseter funker fint, hvis det er det som skal til for å gjøre det mulig (noe det er i Sverige)

Poenget er at hvis jeg velger Ambition-nivå, for deretter å ta alle tilvalgene for å komme på Style-nivå, så er det langt dyrere enn "pakketilbudet" i Style-nivået. Faktisk ca 20.000kr dyrere. Samtidig så låser det seg en del tilvalg som ikke er mulig å få til med Ambition. Bla. sensorstyrt bakluke og div av infotainment.

I Sverige er det fullt mulig å få bilen i Style-nivå med stoffseter, slik at nedfellbart passasjersete er mulig sammen med en topp-spekket bil. Dvs akkurat en slik bil jeg ønsker meg.

Benny svarer delvis på spørsmålet og jeg har full forståelse for at det må være en viss standard på utstyrspakkene, eller "skreddersøm" som han kaller det. Men så lenge denne utstyrskombinasjonen er mulig i andre land, spesielt våre nordiske naboland, så har jeg liten forståelse for at det ikke skal være mulig å levere en slik bil i Norge.

Men nesten godt å høre at det ikke bare er meg som opplever vanskelige bilforhandlere som ikke kan levere biler slik kunden faktisk ønsker det. Jeg forstår selvsagt også at det vil medføre en lengre leveringstid med spesielle ønsker. Jeg kom med en rekke forslag til min lokale Skoda-forhandler for hvordan vi kunne løse det slik at jeg kunne få til det utstyret jeg ønsket, men jeg opplevde lite fleksibilitet på å møte mine ønsker. Det var en viss godvilje fra min lokale forhandler men "må sjekke med hovedkontoret i Oslo" og der var det blankt avslag.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar