0

Tid for å skifte til vinterdekk, har helt nye dekk bak og utslitt forran. skal derfor skifte forran, men får ikke tak i samme dekktype som bak i rett

spurt 2011-10-19 12:22:25 +0100

Hei Benny. Tid for å skifte til vinterdekk, har helt nye dekk bak og utslitt forran. Skal derfor skifte forran, men får ikke tak i samme dekktype som bak i rett dimensjon. Kjører piggfritt. Mitt spørsmål er da: Hvordan er det å kjøre på forskjellige dekktyper forran og bak? Det vil jo naturlig nok bli forskjellig grep forran og bak..?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-10-19 16:47:23 +0100

Hei du. Kjøretøyforskriften sier at det skal være like hjul på samme aksel. Det vi si at begge forhjulene må være like og at begge bakhjulene må være like. Da snakker vi IKKE dimensjon – men fabrikat og mønster. Man har heller ikke lov til å ha pigger på en aksel og piggfrie på en annen – om noen skulle finne på å tenke den tanken…

Men for deg holder det altså om du kjøper to nye piggfrie dekk – hvis du er sikker på at de to andre fortsatt er gode nok.

Nå vet jeg ikke hva slags bil du har, men er det en forhjulstrekker (de fleste er det…) så ville jeg helt klart satt de nye foran slik at du får de beste dekkene der.

Det er jo trossalt der du har både styring, mesteparten (ca 70 – 80 %) av bremseeffekten og – hvis du har forhjulstrekk – også drivhjulene.

Det er klart at det vil bli noe forskjell på i grepet på nye og gamle dekk. Det ville det også blitt om du hadde fått tak i like av dem du har, så lenge to er brukt og to er kliss nye.

Vil vel kanskje anbefale deg å kjøpe dekk av samme merke / fabrikat som de to brukte du har.

I og med at de har gått ut av produksjon så antar jeg at de nye er en videreutvikling av dem du har og at selve dekkstammen har samme oppbygging og sånn sett at dekkegenskapene er noenlunde like.

Det er imidlertid ikke noe krav. Du kan bruke hvilket fabrikat du vil, så lenge det er likt på samme aksel.

God vinter etter hvert!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2011-10-19 12:22:25 +0100

Sett: 86 ganger

Sist oppdatert: Oct 19 '11