0

Dieselbiler

spurt 2018-04-11 10:22:22 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Jeg har et spørsmål til deg angående dieselbiler.

Hvorfor snakker du ned dieselbiler i dagens marked når det skiller 5 kr forskjell på en bil med bensin kontra diesel ? Hadde vært moro om noen tok regnestykket på hva en pendler betaler totalt(bom-drivstoff) på en eksempelvis Bmw x5 med diesel motor tur retur Drammen-Oslo mot en tilsvarende bil med bensin motor.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-04-11 10:35:14 +0200

Hei på deg! Synes absolutt ikke at jeg snakker ned dieselbilene. Senest i går hadde vi en ganske stor sak på Broom.no / TV2.no, sistnevnte som er ett av norges største nettsteder hvor jeg påpekte fordelene med dieselbil - og advarte mot dieselpanikk. Diesel kan rett og slett være smart for mange mennesker fortsatt.

Link: https://www.tv2.no/broom/9791248/

På den annen side: Det er lov å følge med i timen. Salgstallene fra OFV er ganske klare i sin tale. Dieselandelen synker mye og fort.

Hvorfor? Trenden er i ferd med å snu, fra fossilt mot elektrifisert i form av elbiler og ladbare hybrider. At flere og flere bilprodusenter kutter ut å produsere dieselmotorer og at flere Europeiske byer . Lik det eller ei – men det er fakta.

Som journalist så ser jeg det som min plikt å informere leserne om hav som skjer og om trendene både i Norge og ute i verden.

Det er ikke dermed sagt, at jeg som en enkle kar fra landsbygda i Norge, som er oppvokste med doble Weber-forgassere og kamaksler med høye løft, og som liker momentet i sterke diesebiler liker det. Men det er ikke det det handler om i min jobb. Jeg må referere det som faktisk skjer. Basert på fakta.

Litt på samme måte må som en sportsjournalist må skrive at i dagens kamp var Sabæk best, selv om han egentlig holdt med Lillestrøm, som tapte. Du forstår sikkert hva jeg mener...

Takk for innspill!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar