0

Røyk fra eksos, samt stigende oljenivå

spurt 2018-04-11 09:11:47 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Sitter og leter litt på nettet rundt at bilen min har begynt å produsere unormalt mye eksosrøyk (hvitgrå) på visse turtall. Samt at eksosen luker en del (ikke egg, men 1998 golf4 diesel lukt :)) Ser at den ikke bruker noe frostvæske (samme nivå de siste 2500km) men ser at oljenivået er høyt, over maks. Hadde bilen inne til service i januar og jeg har ikke etterfylt noe olje selv etter dette. oljen virker ikke unormal for mitt øye, men hva vet jeg.

Den slipper ikke ut røyk hele tiden, men ved svakt pådrag og jevn hastighet i registeret 1600-2000, både når motor er kald og varm. Mest når den er kald. Ved tomgang ser alt ok ut, bortsett fra lukta.

fant denne som du har svart tidligere : https://www.tv2.no/a/8043611/ Jeg kjører ca 4-5 daglig, og jeg fikk opp feilmelding for ca 3-4 uker siden om partikkelfilteret i bilen . Kjørte da en tur på ca 30min på 2500-3000 omdreininger, så forsvant den. Kan det være det samme som artikkelen jeg nevnte over? og bør jeg tappe ut litt olje?siden den er over maks nivå for å så se om den vil stige igjen?

NB: fikk bilen optimalisert for ca 6mnd siden, vet ikke om det kan ha noe med saken å si.

På forhånd takk

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-04-11 10:47:13 +0100

Heiann! Det kan godt være det samme som skjer på din bil, som i artikkelen du linker til.

Rådet mitt - i første omgang, blir det samme. Ta ett ekstra oljeskift. Ikke bare tapp av. Sørg for å ligge akkurat på max-merket og sjekk jevnlig. Det skal ikke øke.

Du sier at du har optimalisert bilen - om det er det samme som å chip-tune, så kan det helt klart ha noe med saken å gjøre også.

Ønsker deg lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar