0

El Biler`s levetid

spurt 2018-01-28 21:14:24 +0200

anonym bruker

Anonym

Kan du svare på hva er antatt levetid på en El bil. Slik jeg har forstått er det vanskelig om ikke umulig å kjøpe nye batterier til disse. Eller de er priset slik at du like godt kan kjøpe en ny bil.

Kunne være greit å få satt fokus på dette.

Geir Atle

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-01-29 13:23:43 +0200

Hei Geir Atle. Det er det vel ingen som riktig vet hvor lang levetid en elbil har.

Om ser bort i fra de aller første som Think etc, men flytter oss over til mer vanlige biler som for eksempel VW e-Golf eller en Nissan Leaf så er disse såpass nye at man ikke sitter med nok erfaring til å kunne gi ett fullgodt svar her enda.

Men om vi tar utgangspunkt i både Norges og verdens mest solgte elbil, Nissan Leaf, så er det liten tvil om at batteriene er betydelig mer holdbare enn hva skeptikerne har antydet.

Det finnes Leaf som har kjørt over 400.000 kilometer som taxi og som fortsatt har mer enn 85 prosent av opprinnelig batterikapasitet. Det vil i praksis si at batteriet vil vare bilen ut, normalt sett. Man hadde når biltypen ble introdusert regnet med at det skulle skiftes langt flere batterier enn det som har blitt gjort i praksis. Vi snakker om en veldig, veldig liten andel her.

Så batteri og batterikapasitet på brukte elbiler mener jeg at det er svært liten grunn til å bekymre seg over. Det sammen med elmotorene som nærmest også er evighetsmaskiner gjør at jeg tror at det neppe er drivlinjen som vil ta livet av disse bilene til slutt.

Elmotorene har få bevegelige deler, lite mekanikk og annet mikk-makk, som turboer, registerreimer, kamaksler, dieselpumper etc. slik som forbrenningsmotorer har, som for kan stelle i stand veldig dyre problemer på eldre biler. Og som garantert har sendt mang en bil til de evige jaktmarker. Så akkurat hvor gammel en elbil kan bli er altså usikkert, enda...

Om man skal forsøke å ta en titt inn i glasskula, så tror jeg etter hvert at det å eie bil selv er noe som det kommer til å bli slutt på. Kanskje fortere enn vi liker å tenke på...

Det snakkes om og planlegges for bildelings-pooler. Disse bilene vil nok ble leaset / leid for en periode på noen år, før de går tilbake til fabrikken og resirkuleres fullstendig.

Det skjer aldri i min levetid er det kanskje noen som tenker?

Da vil jeg minne om at verden og utviklingen går veldig fort. ett eksempel: I 1900 fantes det ikke bare en ensete bil i New Yorks gater. Bare massevis av hester og hestemøkk var et stort, stort problem som man ikke visste hvorden man skulle løse. I 1913 fantes det knapt en gamp igjen. Gatene var fylt av automobiler. 13 år tok det! Utviklingshastigheten har økt mye på de 100 årene som har gått siden dette ...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2018-01-28 21:14:24 +0200

Sett: 165 ganger

Sist oppdatert: Jan 29 '18