0

Problemer etter EA 189 oppgradering

spurt 2017-12-17 12:14:05 +0200

LCK gravatarbilde

Hei Benny. Ref. saken om EA 189 oppgradering. Punkt 1. Jeg erfarer at min A4 Allroad S Tronic girer mye oftere mellom 6. og 7. gir på landeveiskjøring i 80-100 km/t, med helt normal belastning etter oppgradering. Punkt 2. Motoren regenererer partikkelfilteret svært hyppig etter oppgraderingen. Dette skjer nå ukentlig mot tidligere helt unntaksvis. (Tydeligere og dyp motorlyd under kjøring, sviddlukt og kjølevifte som går lenge etter stans)

Jeg har klaget på dette til forhandler. Fikk en gjennomgang av punktene. Resulterte i ny programvare til girkassen. Dette ble i allefall ikke bedre. Det ble også byttet EGR ventil som hadde satt sag fast. Garantien er dog blitt utvidet for feil som kan relateres til oppgraderingen.

Er interessert i vurderinger i forhold til om jeg fremdeles risikerer nedsoting av EGR ventil, innsug og partikkelfilter. Hvor kan man finne mer info om dette? Andres erfaringer, tiltak for å få normalisert fenomenet, etc. Mvh. lCK

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-05-21 18:56:22 +0200

Fikk nettopp ea 189 oppgradering av min allroad med 3l 320 biturbo. Samme girfenomen, 6 og 7 gir - opp og ned fordi momentet er redusert. 8 giret er slår inn først v 110 km mot tidligere ca 96kmt. Responsen i dynamic posisjon sport ble elendig med forsinkelse på 2-3 sek. Gasspedalen går inn, men det skjer lite, først etter 3-4 sekunder når motoren har fått opp trykket og summet seg... Respons i form av dreimoment er vekk og motoren kan sammenlignes med en japs mc fra 70 tallet som leverte best på høyt turtall, skuffende og elendig. Har mest lyst til å heve kjøpet. Oppleves som om motoren ikke får nok diesel og at luftmengdemåleren er kaputt. Den urolige girkassen gir napper innimellom under akseleradjon. HJELP!!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar