På tide å endre fokus?

spurt 2017-12-10 19:23:47 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg har eid et utall biler opp gjennom årene, litt pga. "dilla", litt pga. billig bilhold (kjøpt billig, reparert, brukt en tid og kommet i pluss eller null), og sikkert litt for å bare bytte i noe annet. Rastløs natur...?

I allefall. Jeg har ikke vært spesielt merke-opphengt, annet enn for bilene jeg har eid over lengre tid. Det som for lengst har slått meg, er at det er ekstreme forskjeller i eie-kostnad kun basert på vedlikeholdsbehov. Merkeverksteder har stort sett fulgt hverandre på pris pr. time/enhet over tid, men du verden så stor forskjell det er på hvor lenge komponenter varer. Jeg kunne kommet med mange eksempler, men det jeg vil spørre om er følgende; er det ikke på HØY tid å lage oversikter over hvor mye forskjellige merker/modeller koster å holde på veien over et gitt tidsspenn? En kan argumentere for mye forskjellig, men pr. kilometer bør være en grei målestandard. Og så må alder med. ALLE bileiere i Norge i dag som bruker merkeverksted kan enkelt få ut servicehistorikk på sin bil. Således kan det lett lages en database basert på dokumentasjon. Svakheten med dagens guide broom har (på dette området) er at en kan si akkurat det som passer... Ref. "den beste bilen i verda er den som je har nå..."

Noe å prøve? Skal en få sagt noe om økonomi/kostnader i bilguiden, ja så må en faktisk dokumentere det. Alternativt som et eget underalternativ. Det er et godt stykke arbeid, men er det ikke på tide å gi produsenter som STADIG vekk produserer 50-100.000 kroners reperasjoner så hatten passer? Kan ikke se at noen har "turd" dette i stor målestokk, men er det ikke på tide at en får se forskjellene svart på hvitt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett