0

Piggdekk eller?

spurt 2017-12-06 10:49:07 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei vi skal kjøpe en brukt BMW X3 fra bilforretning. Det står nye piggdekk på den nå, men jeg er usikker på om det er det beste valget, eller om vi bør velge piggfrie dekk i stedet. Forhandleren tilbyr oss å bytte til dette mot et mellomlegg på 2000 kroner. Ikke store penger, så det er egentlig ikke det viktigste. Vi bor på Hamar, på vinteren er det mest lokal kjøring og noen turer til fjells. Mvh Eivind.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-12-06 12:13:30 +0200

Hei Evind. Dette har vært et godt spørsmål så lenge vi har hatt valget mellom piggdekk og piggfrie dekk, og jeg er redd det ikke finnes noen klar fasit. Det blir litt smak og behag, dessuten har det mye å si hvor i landet man bor.

I Hamar-området vil jeg mene at piggfrie vinterdekk er det beste de aller, aller fleste dagene i løpet av en vinter. Piggdekkene har sin styrke på is, og særlig våt is. Særlig langs kysten er den en aktuell problemstilling. I en by som Tromsø kjører veldig mange rundt på piggdekk. Det har sine gode grunner.

Bortsett fra veiegenskapene, gir piggdekk ofte litt mindre komfort. Dekkene er harde og støyer mer enn piggfrie dekk. Nå er X3 en bil med god støydemping i utgangspunktet, men du vil nok merke det her også.

På Hamar slipper dere piggdekkgebyr, men tar du deg en Oslo-tur må du betale for å kjøre inn i byen. Det kan jo også være greit å slippe.

Så ja: Jeg tror det kan være vel anvendte penger å bruke 2.000 kroner for å få piggfrie dekk her. Når det gjelder merke, anbefaler jeg å sjekke årets dekktester og velge ett av merkene som kommer best ut der. Lykke til med ny bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2017-12-06 10:49:07 +0200

Sett: 35 ganger

Sist oppdatert: Dec 06 '17