0

(Motor)journalisters unnlatelsessynder

spurt 2017-11-25 10:37:25 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg vet ikke helt om Benny eller KNA-juristen er rett sted, men jeg hadde en sak mot Alfa-forhandler som ike oppga at min Alfa 159 var produsert to år før den ble registrert i Norge som en 2008-modell.

Forsøkte å heve kjøpet, men fikk ikke gehør. Så gikk veien til Forliksråd, til Forbruketrvisyutvalg, og til sist til Asker og Bærum Tingrett. Jeg fikk medhold i Forbrukerklageutvalget og tilkjent 10000 kroner i erstatning. Da forhandler tok saken til Tingretten, ble dom opprettholdt. De valgte å ikke ta saken til Lagmannsretten, og derfor ble det da også skapt presedens, da tilsvarende sak aldri hadde vært ført i rettsapparatet.

Jeg forsøkte, i denne halvannet år lange prosessen, å få medieomtale på dette - både som forbruker, og hos biljournalister. Ingen ville røre den. Jeg tror sistnevnte gruppe er såpass i lomma på bilbransjen og det er derfor de ikke ønsker å omtale dette - men likevel, jeg har da dom på at merkeforhandlere, importører og bilforhandlere generelt, ikke lengre har anledning til å unndra relevant informasjon - all den tid det har innvirkning på bilens verdi, samt at det ligger åpent på nett hvis man søker på VIN-nummer, når en bil er produsert.

Jeg skjønner naturligvis at media prioriterer saker og noe er viktigere enn andre ting. Jeg forstår også at dette i den store sammenhengen er en "fillesak" - men det er, i mitt hode, en viktig seier - ikke bare for meg, men for enhver forbruker som bruker sekssifrede beløp på bil.

Vennlig hilsen Arthur Wikan 95304008 arthurwikan@me.com

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-11-26 14:24:44 +0100

Hei. Tror ikke KNAjuristen er den rette her, men jeg mener likevel at saken i høyeste grad bør være interessant for publikum og dermed media. Nå registreres vel ikke modellen i Norge, men første gang registrert i Norge. Men uansett er det nokså opplagt at forhandleren ikke har oppfylt sin opplysningsplikt. Det hender at det oppstår slike saker, men jeg antar at selgerne ordner opp uten domstolsbehandling og de i alle fall retter seg et en nemndsavgjørelse i Forbrukertvistutvalget. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar