Dekkvalg / Sporing

spurt 2017-10-29 20:16:25 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Broom!

Først og fremst takk for en nyttig og bra portal for oss som er over snittet interesserte i bil!

Jeg har en F11 BMW som jeg sliter med dekkvalget på. Bilen står på originale 18felger, sommer som vinter. Original dimensjon er 245/45/18 på begge sesonger. På ingen måte noen "heftig" dimensjon, og jeg observerer til stadighet samme modell som ruller rundt med til dels "hårete" utrusting; 20 til 22(...)

For min del sporer sommerdekkene for mye, det tar vekk gleden med denne ellers svært gode bilen, jeg tar meg selv i å bedrive "counter correcting" på styringen til stadighet, irriterende!

Vinterdekkene (pigg, Continental, T merkede) sporer absolutt ingenting, og jeg er veldig fornøyd med oppsettet på vinteren.

Jeg har prøvd mye for å mitigere på sommerdekkene; bilen ble importert uten runflat dekk, men Dunloop Sportmaxx ble likevel for "kantet", og ble raskt byttet ut med Nokian Z (W merket), disse ble heller ingen suksess, og jeg gikk deretter ned i dimensjon til 225/55/18V (kompakt SUV dimensjon?) , og med noe mindre hastighetsmerking, nemlig V merking. Disse er ganske ok, men jeg merker meg likevel markant overgang til vinterdekkene nå i høst. Dessuten er V merking ikke lovlig pr definisjon på denne bilen.

Har du noen gode råd? Jeg føler jeg har prøvd "det meste"

Teknisk info; 2011, F11, 528i, 3.0l Bensin, EDC, Active steering, med 4 hjuls-styring,

Mvh

Inge

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett