0

Helårsdekk eller sommerdekk

spurt 2017-10-18 12:27:56 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg bor i sørlige strøk om vinteren, fom november tom april. Bilen setter jeg i vinteropplag når jeg reiser. Stort sett kjører jeg på sommerføre når jeg er hjemme, men det kan være at det blir frost og litt snø i mai og oktober. Jeg synes det er for voldsomt å ha liggende et sett vinterdekk for disse korte periodene. Total kjørelengde i året er 8000 km. Jeg kjenner alle negative kommentarer om helårsdekk men i mitt tilfelle er mine behov mer lik europeiske forhold. Jeg vurderer to alternativer: 1. Sommerdekk med ekstra myk gummi. 2. Helårsdekk, europeisk standard.

Jeg vil gjerne høre dine synspunkter og ev anbefaling av dekk.

PS. For mange år siden opplevde jeg at nye sommerdekk satt mye bedre på is/snø enn et år gamle Viking piggdekk. Dette skyldtes antagelig at vinterdekkene var blitt hardere mens de nye sommerdekkene (Nokian) hadde myk gummi.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-10-18 12:40:16 +0100

Hei. Forstår problemstillingen. I ditt tilfelle så hadde jeg helt klart satset på noen gode sommerdekk. Så hadde jeg heller latt bilen stå og tatt buss / taxi på dagene i Oktober og Mai med vanskelige forhold

Helårsdekk er jeg skeptisk til. Litt stygt sagt så har disse dekkene de dårligste egenskapene fra både sommer- og vinterdekk og de er egentlig ikke gode på noe.

Alternativet, slik jeg ser det, er det du helst vil unngå. Nemlig et sett med piggfrie vinterhjul i tillegg til sommerhjulene.

Kos deg med sommer og sol når du snart drar!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar