0

Kvit eksos

spurt 2017-10-11 18:48:41 +0100

anonym bruker

Anonym

Har ein golf 2010 tdi (110hk) highline som har gått 113 000, har aldri hatt noko problem med den (skifta slitedeler som bremseskiver, klosser osv). Alle servicer er fulgt. No er det av og til voldsomt med kvit røyk som kjem ut eksosen, det er på varm motor og kjem etter at ein har rulla litt for så å gi gass. Det kan vare i 2 min også forsvinner det og det kan gå 14 dager til neste gang. Har saumfart motorrommet med kan ikkje sjå noko lekkasjer eller lignende, dieselpartikkelfilter og luftfilter blei tatt på 90000 service ( står det i boka) .

Kva trur du?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-10-13 13:14:02 +0100

Hvit røyk skyldes som regel vanndamp. Da er det lett å tenke toppakning eller sprekt topplokk. Mister du noe kjølevæske? Er motortemperaturen normal?

Jeg tenker (og det er bare antagelser) at om dette kommer etter at du har presset bilen litt kanskje kan skyldes en bitte liten sprekk i topplokket. Når du presser bilen blir det varmere og sprekken utvides slik at kjølevæske kan trenge igjennom. Når du slakker litt opp redusreres tempoeraturen noe og så trekker sprekken seg sammen igjen og ting normaliserer seg i løpet av noen minutter. Denne teorien stemmer greit overens med det du opplever.

Ellers kan det også komme hvit røyk ved for lav forbrenningstemperatur og for tidlig innsprøytingstidspunkt på dieselen - men ikke noe av dette stemmer helt med det du opplever.

Enn så lenge så er ikke dett moe å bekymre seg over. Bruk bilen som normalt, men følg litt ekstra med på kjølevæske nivå og motortemperatur blir mitt råd til deg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar