0

Piggdekk til vinteren 2017

spurt 2017-10-04 12:30:11 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, vi skal ha kjøpe nye vinterdekk til bilen. Har piggfritt nå, men det er livsfarlig i en BMW 525i. Etter flere skrekkopplevelser med piggfritt på norske vinterveier må vi skifte. Med sideveis opplevelser i flere svinger tidligere, ja uten kontroll i rundt 30-40km/t på vinterveier var ikke noe særlig. Faktisk en ganske skummel opplevelse.

Så nå skal det på med piggdekk for jeg har lyst å leve noen år til, men hvilke ville du anbefalt? De nye fra Nokian Hakka 9, hva tror du om de kontra f.eks Nexen windspike? Dekkstørrelse 225/50/17.

Mvh Lars Jøran Storhaug.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-10-04 12:52:58 +0200

He, he... Bakhjulstrekk på vinteren har noen ulemper ja... Men du har fin bil da! Når det gjelder vinterdekk så får man veldig ofte det man betaler for. De dyreste er de som vinner testene år etter år etter år...

Jeg ville derfor gått for enten Nokian eller Continental. Dyre men gode. Så kan men heller tillate seg å være litt kjipere på sommerdekkene, som det ikke stilles i nærheten av så store krav til som et vinterdekk.

Jeg ville kanskje også vurdert å gått noe ned på bredden og kanskje vurdert 2015 eller 205 på vinterhjulene. De litt smalere dekkene gir økt marktrykk og dermed bedre grep på piggdekk.

Så får du heller gå litt opp på høyden til 55 eller 60 profil. Bare pass på at du får lik rulleomkrets. Det finner en dekkforhandler kjapt ut av for deg.

Ofte er litt smalere dekk billigere også. Lykke til med nye dekk!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar