0

Toyota Yaris motorbytte

spurt 2017-10-02 12:28:47 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Kjøpte i mars i år en pent brukt og godt vedlikeholdt Yaris 1.4 turbodiesel.

Kort tid etter begynte varsellampen (skiftenøkkel) å lyse. Etter 3 besøk på merkeverksted har man konkludert med motorbytte, da diesel trenger ned i bunnpanne slik at oljenivået stiger til varsellampe begynner å lyse. Dette i forbindelse med regenerering av partikkelfilter.

Det jeg lurer på er om dette er kjent problematikk og om det da er mere enn motor som må byttes. Evt om det er alternative løsninger.

Forrige eier fikk byttet mye dyre deler på kampanjer, men jeg blir møtt med problemstillingen om at den er bruktimportert før den har blitt vedlikeholdt en årrekke på merkeverksteder. Null interesse fra Toyota til å hjelpe til annet enn å jobbe til full pris.

Hele greia får meg til å sette spørsmål til det tidligere omdømme av Toyota som driftssikre biler. Hvis de har blitt så dårlige disse japanerne så kan jeg kanskje forsvare avløseren mito 1.4 turbo benzina perfekt. Ble rådet til å la Yaris stå til reklamasjonen er avgjort.

På forhånd takk!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-10-02 13:01:01 +0100

Heisann - kjedelig og ikke minst kostbar sak dette.

Dessverre er dette en problemstilling som ikke er helt ukjent og som vi gjentatte ganger har skrevet om her på Broom.no.

Det er nemlig slik at bruktimporterte biler har andre garanti og reklamasjonsvilkår enn de som er solgt nye i Norge. Lik det eller ei. Slik sett har Toyota sitt på det tørre her.

Jeg har selv følt dette på kroppen på en bruktimportert Mercedes jeg hadde for en del år tilbake. Det var blankt avslag fra Bertel O Steen på en 3 år gammel bil... Grunn: Bruktimport. Slik er det bare. Jeg måtte reklamere til den som hadde tatt inn bilen. Altså meg selv - så da var jeg like langt ...

Jeg har hørt om dette tidligere også på disse motoren, sammen med høyt oljeforbruk som også forekommer ganske hyppig. Altså at den går tom - det motsatte av det du opplever.

Det er nok ikke noe utover motoren her som må skiftes, men det er for så vidt ille nok det.

Du sier ikke noe om hvor gammel bilen er. Men du kjøpe den i mars i år. Av forhandler? Hva sier kontrakten din om bruktbil-garanti? Har du noen form for maskinskade-forsikring her? Selskapene pusher det ganske hardt om dagen... Vel verdt å sjekk dette.

Om du står bom fast - så får du be om tilbud fra flere på jobben som må gjøres. Kan nok være litt å hente på det vil jeg tro.

Må bare få ønske deg lykke til og håper det ordner seg greit - tross alt!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar