0

VW og EA189 oppgradering

spurt 2017-09-29 15:14:27 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg var i august på service, EU kontroll og EA189 oppgradering av min VW Tiguan 2011 modell. Bilen var feilfri, ingen feilmeldinger kom opp ved bruk av diagnoseverktøy. Etter verkstedoppholdet fikk jeg beskjed om at bremseklosser bak var slitt og måtte byttes før bilen ble EU godkjent. Det i seg selv er da helt greit. Når jeg kom hjem fra verkstedet, opplevde jeg en plystrelyd fra bilen under kjøring. Ikke turtallavhengig. Klarte ikke lokalisere denne. Oppsøkte verksted på nytt noen uker etter pga bytting av bremseklosser og EU etterkontroll med godkjenning. Plystrelyden fant dem ikke ut av. Men da oppdaget dem at svinghjulet mitt var defekt. Dagen etterpå kom motorlyset opp, med følgende to feilmeldinger: P0121 Throttle/pedal position Sensor/Switch A - Circuit Range/Performance Problem P0014 Camshaft B Position Timing - Over advanced (Bank 1) I tillegg til svinghjul og plystrelyd. Utrulig rart at alt dette skulle skje innenfor 3 uker etter EA189-oppgraderingen, bilen var som sagt utenom bremseklosser bak, helt feilfri. Nå holder den på å ry i staver. Bilen har også oppført seg rart, derav ujevn giring og at vifta står på full kjør lenge etter at bilen er slukket. Dette var ikke normalt før verkstedoppholdet.

Tror du at disse "tilfeldighetene" kan være linket opp mot EA189? Eventuelt har du hørt om andre tilfeller av bileiere som har opplevd problemer etter oppgraderingen?

Ser frem til svar!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-10-02 13:18:03 +0200

Heisann - svar skal bli! Det er kanskje ikke det svaret du vil ha, men; dette har ikke noe med EA189-oppdateringen å gjøre. Så dette må nok gå på kontoen for tilfeldigheter og shit happends.

Nei, det ar ikke vært noen tilfeller med feil eller / følge feil som følge av EA189.

Det nærmeste jeg har hørt om var en som synes bilen gikk mye dårligere etter oppdateringen. Det viste seg senere at vedkommende hadde kjøpt en brukt bil som var trimmet (Chiptunet) uten å vite om det og at den dermed gikk dårligere etter å ha fått original programvare.

Det har så klart vært noen tilfeller hvor folk har spurt / klagd på turbohavari, lekkasje fra vannpumpe etc. kort tid etter oppdateringen. Men som ikke kan relateres til nevnte oppdatering da det har vært noen år gamle biler med høy kilometerstand.

For å sette det litt på spissen: Det blir litt slik som å gå til tannlegen å få en fylling en dag, for så å få flis i fingeren dagen etter. Det er ingen sammenheng.

EA189 er en svært enkel og grei oppdatering som ikke fører til følgefeil eller andre potensielle skader.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2019-05-20 19:42:49 +0200

Hei! Fikk tatt ea 189 oppgradering på min Audi allroad 2015 (320hk) i dag. Dette er i utgangspuntet en dyr bil, bla. pga. motor. Varen innfrir ikke forventningene og oppgitte spec. På forhånd hadde jeg flere samtaler m godkjent firma, som muntlig bekreftet at endringen ikke har innvirkning på ytelse motor/ gear. Kjøreopplevelsen er borte og bilen er etter min mening ødelagt. Den oppleves som en nedplombert mopedmotor som må tynes på gearene. Nullgassrespons - død motor - med biturbo... Motor og turbo ble tydelugvis strupet Akselerasjon fra 0-100 er totalt endret. Dreimoment er flyttet til siste del av registeret. Responsen og dreimoment hentes kommer etter ca 5 sek - el. m fullt gasspådrag dvs kickdown i sport stilling i dynamic ( 3-4 t. omdr.) Gasspedalen minner om en svamp, ingen reaksjon. Før endringen var bilen en rå fornøyelse med spontan kraft fra 1400 omdr, kraft i 8 gear i 95 km, nå spretter den til 7 gear ( drar ikke i 8 gear 100 km). Den oppleves som en gml. 60 hk wv diesel u turbo. Gearkassen slurer og girer på ulogiske tidspunkt fordi dremomentet er flyttet høyere i reg. Jeg er deprimert. Motoren må over 3 tusen omdr. , og dette er en 3 l motor m 320 hk dyre hundretusener i avgiftshkavgift til Norge AS. Har fortsatt garanti. Bilen kjøpte jeg hos Møller Vest i april 2018. Har lest Audi sine svada bortforklaringer på nett og det gir ingen verdi.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar