Kjøpe privat eller hos forhandler?

spurt 2017-09-27 17:53:20 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg var uheldig og kjøpte en Toyota RAV4 2006 modell med 2,2 diesel for en stund siden. Leste at dette var fornuftige og driftssikre biler, men min opplevelse skulle bli en ganske så annen. Allerede en uke etter at jeg hadde kjøpt bilen oppdaget jeg en feil med bremselysene. Jeg byttet bremelysbryter, etter at et verksted tittet på det, men feilen viste seg å være et annet sted i strømkretsen. Samtidig fikk jeg en annen beskjed fra verkstedet: toppakningen var gåen! Noe som resulterte i at bilen måtte ha ny motor(!).

Jeg kjøpte bilen hos en mindre forhandler utenfor Drammen, og det å få hevet kjøpet skulle også bli en vanskelig prosess med mye fram og tilbake, jeg opplevde forhandleren som vrien og useriøs- noe som toppet seg da han lånte meg en bil i mellomtiden - som ikke var omregistrert!

Etter denne lange ventetiden på at bilen skulle fikses og muligheten til å heve kjøpet,som tok 2-3 måneder før jeg (endelig) fikk pengene tilbake (minus noen tusenlapper, som han mente han hadde krav på), har jeg mistet fullstendig tillit til bilforhandlere..... hvorfor har vi ikke myndigheter og et system som fanger opp og luker ut useriøse forhandlere rundt om?

Samt - hvordan kan jeg sikre at jeg ikke går i samme fella igjen her? Alle skryter jo av at det er lurest å gå til forhandler når det gjelder bruktbil.... hvertfall for de som ikke har spesielt peil på bil selv.

Har du noen råd til hva man burde sjekke ang.bilselger før man kjøper? For nå er jeg fysen på å kjøpe en Citroen C3 2010 modell, men dog hos en privatperson.... jeg føler ord som "bruktbilgaranti" stort sett er tomme løfter uansett, med mindre en går til merkeforhandler....

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett