0

Levetid svinghjul

spurt 2017-09-26 13:02:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har en sak gående med en 2012 Octavia RS DSG med defekt svinghjul. Når jeg tidlig i sommer overtok bilen hadde den akkurat bikket 108.000 på telleren. Når jeg var kommet trygt over fjellet, ble jeg oppmerksom på en lyd som viste seg å være fra svinghjul. Forhandler sa at dette ikke var noe problem, og at jeg kun trengte å hente en bekreftelse fra et merkeverksted om at dette ikke kunne ses på som en slitasje. Dette ble gjort, og jeg fikk til slutt skriftlige bekreftelser fra to merkeverksteder samt en muntlig fra et tredje merkeverksted (alle tre er fra forksjellige kjeder, og jeg vet den muntlige nok holder dårlig). Forhandler ble da nær utilgjengelig og lovde meg svar fra dag til dag uten at jeg hørte noe mer, utenom at han selv skulle hente inn bekreftelse fra merkeverksted for å motstride de bekreftelsene jeg allerede hadde fått. Jeg tok derfor saken videre til advokat, og det ble inngått et forlik.

Allikevel er jeg ikke helt fornøyd, og sitter igjen med noen spørsmål... Forhandler kom i prosessen frem med en skriftlig mail fra en Møller-forretning som sier at man må forvente at et dobbeltmasse svinghjul er en slitedel og man må forvente at dette kan ryke fra 120.000 kilometer og utover. Kan dette virkelig være tilfelle? Er dette det man kan forvente av levetid fra det jeg trodde var en produsent med stolthet og kvalitet i sine produkter? Møller argumenterer i en generell henvendelse at svinghjulets levetid vil variere ut i fra kjørestil, bruk og så videre. Jeg kjøper den, forsåvidt. Det triste her er at forhandler i sin annonse skriver at bilen bærer preg av fin og forsiktig bruk med eksemplarisk servicehistorikk. Ved overtakelse sa også forhandler at bilen var i upåklagelig teknisk stand uten merknader fra verksted som hadde gått over bilen. Det hører forøvrig med til historien at det røk et hjullager fremme under hjemreisen. Dette dekket de uten diskusjon - men dette er jo utvilsomt en slitedel? Det er vel prisen som spiller inn...

Dette er vel forsåvidt alt annet enn god reklame for Møller som importør og VAG som produsent?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-10-01 17:51:26 +0200

Hei. Jeg tror du skal være fornøyd med et forlik. Selv om det ikke er en slitedel, men en del som må forventes å vare bilens levetid, er reklamasjonsfristen 5 år etter loven. Du skriver litt lite om eksakte tidspunkt og hvilken avtale du inngikk ved kjøpet, så det er vanskelig å vurdere om det kunne vært noe å hente. Har heller ikke grunnlag for å vurdere om dette er en feil som forhandleren burde kjent til som profesjonell part. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar