Håper på svar fra bilkyndig person

spurt 2017-09-04 11:32:15 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Nå i sommer, var jeg og familien på tur i Danmark og Tyskland, og da skjedde det noe som får meg til å undres en smule på grombilen vår.

Det er en Signum 06 150 hk Turbodiesel, som "bare har snart 170000 på telleren. Går som ei klokke og aldri noe mer enn slitedeler som byttes. Bortsett fra at servopumpen og viftemotoren, men det er sånn som skjer. Nå over til mysteriumet med bilen.

Kjørte helt normalt fra huset vi leide, ned til Flensburg, ikke et feilslag, og farta var god. Men etter en times tid på vei hjemover mot hytta mister bilen all framdrift, og oppfører seg ikke normalt. Det gikk framover, men en 3 åring på trehjulssykkel, hadde kjørt fra meg sikkert.

Fikk nå etter hvert kommet meg til et sted å stoppe. Ikke spesiellt bilkyndig, men litt har jeg nå lært opp gjennom åra, så jeg tenkte at turboen hadde gått. Ringte så Falck som fikk bilen på verksted, men det var jo Søndag, så det var jo ikke åpent. Da hadde det jo gått en times tid etter at dette skjedde, så jeg tenkte at jeg kunne jo prøve å starte opp å se om jeg så noe lekkasje av noe slag, men alt var "tett" og turboen fungerte helt normalt, og vi kom oss helskinnet hjem både til hytta, og videre hjem til Norge.

Var på verksted før vi dro fra Danmark og der fikk jeg etter avlesning av feilkoder, feil på EGR ventil. Fikk denne byttet, men etter det begynte bilen å jukse og fuske og sånt. Ringte tilbake til verkstedet, som byttet igjen, like mye hopping og sånt. Byttet tilbake til den de først tok ut, og bilen gikk som ei klokke.

Da er mitt spørsmål: HVa kan disse tingene skyldes ?? Håper på svar

Vennlig hilsen Knut Henning Iversen, Haugesund

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett