Defekt turbo og motorhavari

spurt 2017-07-30 13:55:26 +0100

anonym bruker

Anonym

Har en BMW 318D Touring - 2007-modell - kjørt 168.000 km. Turboen begynte å svikte under kjøring mellom Nesodden og Asker og sluttet etter hvert å virke. Rett før jeg kom frem viste oljelampen lavt oljenivå (hvis og ikke rød varsel). Fylte på to liter oje og kjørte noen hundrer meter til jeg var fremme. Kontaktet BMW-verksted som ikke anbefalte meg å kjøre videre. Viking transporterte bilen min til verkstedet der det ble konstatert defekt turbo. Ny ble bestilt fra Tyskland og ble montert - pris kr. 30.000. Da jeg skulle hente bilen på fredag fikk jeg imidlertid beskjed om at også motoren måtte skiftes. Ved start av motoren etter turboskifte viste det seg at motoren forbrant olje på høyt turtall og vanskelig lot seg stoppe. Ett av stemplene var også ødelagt. Verkstedet anbefalte meg å skifte motor og de hadde funnet en motor på Vestlandet som kunne settes inn til erstatning av den defekte. Prisen på motor og jobb ville komme på kr. 40.000 + i tillegg til turboen på kr. 30.000. Mitt spørsmål er om ikke merkeverkstedet burde ha oppdaget at også motoren var defekt når de først diagnostiserte defekt turbo? Kan merkeverkstedet på noen måte gjøres ansvarlig for at de etter turboskiftet startet motoren uten å sjekke om det var kommet olje inn i motoren, eller var denne skaden allerede skjedd og umulig å sjekke/diagnostisere? Foreligger det noen risiko for meg ved å byte motor, eller er dette en "kurrant" sak for et merkeverksted? Risikoen er vel hvordan den nye motoren vil fungere og hvordan selve byttet lar seg gjennomføre rent delemessig. Bilen har fungert veldig bra i de 10 årene jeg har eid den og alle serviceintervaller er overholdt.

Vil du anbefale meg å byte motor eller bør jeg "skrape" bilen. Må jo likevel betale kr. 30.000 for ny turbo slik jeg har forstått verkstedet.

Takknemlig for et raskt svar da verkstedet skal kontakte meg på mandag for en avgjørelse om motorbytte. Har jeg noe forhandlingskort jeg kan bruke overfor verkstedet ved at de ikke opplyste om motorbytte før etter at turbo var skiftet og motoren ble startet igjen?

Med hilsen Odd-Jørgen Haugen Blåbærstien 4D 1450 Nesoddtangen Mobil 90610284

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett