0

Radiator tettemiddel

spurt 2017-07-02 20:33:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Har en meriva 2010, som jeg har en liten lekkasje på. Heller på ca 0,5l ca hver 4-6 mnd. Lukter også kjøleveske på utsiden av bilen noen ganger. Klarer ikke helt å se no direkte lekkasje. Sjekket på biltema, og fant sånn som tetter systemet. Men så har jeg lest, at det det tetter litt for mye. Hva vet du og har erfaring med om sånt produkt? Er det trygt å bruke?

Mvh Morten

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-07-05 13:04:18 +0200

Hei Morten. Ettersom du her en Opel er jeg nesten fristet til å si at det er vannpumpa som lekker litt. Det er nemlig ikke helt uvanlig.

Men det kan så klart være andre ting også. En pakning eller o-ring som lekker litt, eller en slangeklamme som ikke holder helt tett eller rundt motorvarmerelementet, om du har det.

Du har en såpass liten lekkasje at kjølevæske trolig damper bort vel så fort som den lekker ut. og det kan derfor være vanskelig å se, men ofte så er det noen hvite avleiringer der det lekker.

Rådene for å fikse kjølevæske lekkasjer er mange. Alt i fra kanel til eggehvite. Selv har jeg rett og slett sparklet igjen et hull jeg fikk i radiatoren på en Volvo jeg hadde en gang for mange år siden. Det funket så lenge jeg hadde bilen i alle fall. Uten at det er en metode jeg skal anbefale...

Når det gjelder radiatortettemiddel så har jeg ikke så gode erfaringer. De få gangene jeg har brukt det så har det stort sett ikke funket... Det er nok trygt å bruke på den måten at det ikke skader eller ødelegger noe.

Men når det er sagt så har jeg har mer tro på og sansen for å finne lekkasjen og få fikset den ordentlig først som sist.

Få et verksted til å trykk-teste kjølesystemet. Da vil de sannsynligvis ganske enkelt finne ut hvor det lekker og få fikset det. Ønsker deg lykke til med tett bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar