0

Audi A3 1,6 tdi 2011 - Går i nødmodus

spurt 2017-05-31 20:25:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg har i det siste hatt problemer med at min A3 går i nødmodus under kjøring. Det virker som det skjer når motoren får en viss belastning, altså når jeg gir litt gass. Samtidig som den går i nødmodus begynner "glødespiralen" å blinke. Første gang dette skjedde så kjørte jeg pent hjem og lot bilen stå en stund. Når jeg startet den igjen lyste motorlampen. Jeg kjøpte meg en obd II scanner og fikk opp feilkoden p0407 - Exhaust gas resirculation sensor B - circuit low. Etter å ha lest litt på nettet, tenkte jeg det kunne være verdt å rense egr ventilen. Fikk den ikke ut, da den satt litt vanskelig til, men fikk renset ut ganske mye der den sto. Etter dette var det tut og kjør uten noen varsellamper, inntil i går. Da gikk den i nød igjen og "glødespiralen" blinket. Det rare var da at når jeg skrudde av tenningen og startet opp igjen var den borte, men den kom tilbake igjen når jeg kom opp til et visst moment. I dag skulle jeg ned å lese av bilen med scanneren igjen, men da fikk jeg ikke opp noen feil. Kjørte meg en tur for å forsøke å fremprovosere nødmodus, men nå gikk bilen som vanlig igjen.

Har du en anelse om hva som kan være feilen her? Tør ikke bruke bilen så mye, da jeg ikke vet om jeg kommer meg fra A til B uten å måtte kjøre i nødmodus.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-06-02 12:41:08 +0200

Heisann!

Mye tyder jo på at du er inne på noe her og jeg har også en misstanke om at EGR-ventilen er problemet.

Jeg mener at din bil har elektronisk styrt EGR-ventil og da kan feilen ligge i selve PCM-en, i ledingsnettet (dårlig kontakt etc.) eller selvfølgelig i selve ventilen.

Så her må du nok feilsøke litt videre, eller stikke innom et verksted for å få litt hjelp, selv om det koster litt. Det er jo litt kjipt å ha en så fin bil som man nesten ikke tør bruke... Så det er bare å få fikset opp i det!

Lykke til.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar