Hvordan vite at registerreim og vannpumpe er skiftet?

spurt 2017-05-14 22:58:35 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg har en Vw caddy 2.0 SDI 2009 modell som jeg hadde på et lite bilextra verksted i januar for å bytte registerreim og vannpumpe. Jeg leverte den på en lørdag kl 10 og ble lovt at den skulle være ferdig i løpet av ettermiddagen. Sent på ettermiddagen ringte verkstedet og spurte om de kunne få gjøre den ferdig på søndag. Det var greit for meg da jeg ikke skulle bruke den før på mandag. Men på søndagen hadde jeg enda ikke hørt noe fra dem kl 17, selvom jeg hadde prøvd å ringe flere ganger. Plutselig kl 18 ringte de tilbake og sa at bilen hadde vært klar siden i går kveld. Greit nok, jeg dro å hentet den betalte og fikk kvittering, men syntes alt dette var litt rart.

Så for ca. en mnd. siden så jeg at kjølevæskenivået var litt lavt, ikke noe kritisk, men rart når det var skiftet kjølevæske for under to mnd siden på verkstedet. Jeg måtte fylle på ca. halvliter med kjølevæske for å få riktig nivå. Nivået har ikke blitt noe lavere etter det.

Men i dag så lokaliserte jeg vannpumpen, og synes absolutt ikke denne ser ny ut med tanke på at den ble skiftet i medio januar. Dette samme tenkte jeg når jeg inspiserte registerreimen rett etter verkstedbesøket i januar, og stusset over at den så overraskende lik ut den "gamle".

Spørsmålet mitt da er: Forekommer det at verksteder svindler på dette området og tar seg betalt for en jobb de ikke har gjort. Er jo vanskelig for mannen i gata og kontrollere om registerreim og vannpumpe faktisk har blitt skiftet. Hvordan kan man evt. finne ut av dette på en billig måte? Og hva skjer hvis registerreima faktisk ryker innen kort tid, står verkstedet ansvarlig da? Har som sagt både kvittering og signatur i serviceheftet, samt at jeg betalte med kort.

Håper du har mulighet til å svare på dette. Mvh Snorre

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett