0

Manglende opplysning ved salg.

spurt 2017-05-05 12:34:19 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Kjøpte bruktbil i november 2016 hos en bruktbilforhandler. Her i påsken oppdaget jeg at bilen sannsynlig har vært skadet da bakdør og bakskjerm er omlakkert. Har også sjekket min teori hos en billakkerer, noe de kan bekrefte. Bilen er en Merce C-klasse stasjonsvogn 2012 mod. Kan jeg kreve kompensasjon for manglende opplysning? Hvilke rettigheter har jeg? Bilselger er varslet.

Jan O.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-05-08 10:02:01 +0100

Hei. Er omlakkeringen en følge av en tidligere skade som selger kjente til eller burde kjent til, har han som prefesjonell selger plikt til å opplyse om det. En omlakkering er i og for seg ikke noe unormalt på en eldre bil og har nødvendigvis ikke noen betydning for verdien av bilen eller gir grunn til noen økonomisk kompensasjon. Noe annet kan det være om lakkeringen "dekker over" en større skade, som det ikke er gitt opplysninger om, og som ville hatt betydning for deg som kjøper. Det første jeg ville gjort er å innhente mulige opplysninger om bilens eventuelle skadehistorie. Først da vil det kunne sies noe konkret om mulig selgeransvar. Vennlig hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger