0

Skal det være nødvendig med vedlikeholdslader på er Honda Jass 2014 modell for at batteriet skal tåle at du er borte i 5 uker ?

spurt 2017-04-26 22:44:33 +0200

anonym bruker

Anonym

Etter en service i 2016 var batteripol ikke tilskrudd på batteriet mitt og har etter dette vært plaget med å nødstart med kabler (automatkasse) og mener at batteriet fikk en knekk pga dårlig lade effekt pga ikke tiltrekkt batteripol. Blir nå oppfordret til å kjøpe en vedlikeholdslader for å opprettholde effekt på batteri. Er dette relevant for en 2014 modell Honda Jazz ???

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-04-28 12:40:54 +0200

Heisann.

Det er nok neppe den løse batteriplen som er skyld i problemene du opplever. Normal levetid på et batteri er fra ca 3 - 7 år. Kanskje det begynner å bli svekket? Det er i så fall ikke noe unormalt ved det.

Jeg ville uansett fått verkstedet til å sjekke dette. Både belastningsprøve batteriet, måle at dynamoen lader som den skal og ikke minst fått målt utlading. Altså at ikke noe står og trekker strøm unødig. Dette høres kanskje litt voldsomt ut, men disse tingene sjekker man på 10 minutter - og det vil gi deg svar på det du her lurer på.

En vedlikeholdslader får du for 2 - 300 kroner og det er uansett ikke dumt å ha. Så kjøp deg gjerne det også - så har du den til senere. Særlig på vinterstid er det smart å lede en gang eller to i halvåret.

Dette finner du ut av. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar