0

"Rumle"lyder 2012 Audi A6 quattro

spurt 2017-04-20 08:35:21 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Har kjøpt en 2012 Audi A6 3.0 tdi 245 hk quattro hos merkeforhandler. Flott bil og er fornøyd. Et spørsmål: Ved nesten til full rattutslag fra stillestående, kommer det veldig høye rumlelyder bakfra og noe vibrering ved kjøring. Dette gjelder både til venstre og høyre. Det rumler også når man rygger ved nesten til full rattutslag. Det jeg også fant ut var at hvis jeg slapp gassen når rumlelydene kom, forsvant rumlelyden og vibreringen. Den kom tilbake med engang jeg gav gass igjen. Igjen, dette er merkbare rumlelyder. Jeg tok dette opp med merkeforhandler hvor de sa at dette er helt normalt da dette er en bil med quattro og det er mye mekanisk som "jobber". Syntes dette hørtes merkelig ut. Prøvde en 2 år gammel A4 quattro. Ingen rumlelyd fra den. Har snakket med mekaniker og de finner ingen feil. Har tatt garantiutløpstest hos NAF hvor de ikke fant noen feil. Fikk med mekaniker ut og kjørte litt hvor han da også hørte rumlelyden. Han påpekte at det skal være noen lyder, men ikke så høye som det var i denne bilen. Han ba meg ta dette med merkeforhandler. Så her sitter jeg hvor NAF viser til at det ikke skal være slik rumling, mens merkeforhandler ikke finner noen feil. Kom til å tenke på om det kunne være dekkene som gjør dette, for det virker nesten som om bilen ikke får med seg bakdekkene ved fullt rattutslag. (du får den følelsen). Skal det være slik på en bil i denne prisklassen?

Takker for svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-04-21 12:37:42 +0200

Det er noen lyder i en quattro - og det skal det være. Slik sett er jeg slitt ikke sikker på om det er noe feil, men det er jo vanskelig å si uten å ha hørt lyden.

Jeg synes nok du skal ta dette med en merkeforhandler en gang til - slik for all sikkerhetsskyld. Få de med ut - la de høre på lyden.

Regner også med at dine klager på dette ligger inne i forhandlerens systemer, slik at det kan dokumenteres om det skulle bli problemer siden en gang?

Når det er sagt så tror jeg kanskje ikke at det er noe galt i det hele tatt. Disse bilene er litt slik og det kommer neppe av dekkene men av differensialer som jobber "overtid" ved max rattutslag. At lyden avtar når man slipper opp gassen er heller ikke unormalt.

Mitt råd / konklusjon: Sørg for å få tatt en grundig sjekk hos merkeforhandler. Finner de ikke noe feil denne gangen heller, så bør du nok slå deg til ro med at slik er det bare...

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2019-05-26 07:16:29 +0200

Jeg har en Audi A6 quattro, og testet et par før jeg endte med den jeg har nå. Alle laget en litt rumlende lyd ved fullt rattuslag, eller skarp sving i lav fart på tørr vei. Min erfaring er at dette skjer når dekkene begynner å bli slitt ned til ca 4 mm mønster. Med vinterdekk, eller nye sommerdekk rommer det ikke.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar