0

Spørsmål ifbm bruktbilkjøp.

spurt 2017-01-25 22:01:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Kjøpte bil av en bruktbilforhandler i fjor høst. Rett etter at jeg fikk bilen merket jeg at a/c ikke virket. I tillegg oppdaget jeg at clutchen var litt rar, og til tider vibrerte veldig når jeg tok i vei. Jeg la også merke til en ulyd fra området girkasse/clutch, når bilen gikk på tomgang. Kjøpte bilen av en forhandler i en annen landsdel, så hadde ikke prøvekjørt den, men regnet med at selger overholdt sin plikt til å nevne feil/mangler på bilen når jeg stilte spørsmål om det før jeg kjøpte bilen, og fikk den fraktet til meg. Hadde bilen inn på verksted en liten stund etterpå og fikk konstatert defekt dobbeltmasse-svinghjul, og defekt a/c kompressor. Forhandler var ikke villig til å dekke utbedring av dette, og saken er nå hos forbrukerrådet. Bilen hadde gått litt over 140 000 når jeg fikk den. Det jeg lurer på er om du synes det er riktig at dette er feil man må regne med på en slik bil, kjøpt av forhandler som ikke oppgav noen feil eller mangler på bilen? Er utdannet bilmekaniker selv, og jeg mener helt klart at dette IKKE er "småfeil" av den art man må regne med uten å få det opplyst av selger. Skulle gjerne hatt en uttalelse jeg kunne brukt i saken om du er villig til å skrive noen ord.

Mvh Stian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-26 00:25:18 +0200

Alfa og omega her er at du kan dokumentere at du klaget på nevnte feil til forhandler...skriftlig klage i en eller annen form. Både kjøpsloven og eventuell garanti kommer inn i bildet, og prinsipalt sett har du rett, dette er ikke noe du skal måtte regne med. NAF, evnt annen interesseorganisasjon, kan gi råd av den typen du ønsker, likeledes er forbruker-rådet et godt sted å henvende seg. Med litt flaks har sikkert Benny også noen gode ord i sakens anledning....lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar