0

Feilfylling av drivstoff i dieselbil

spurt 2017-01-25 21:28:00 +0200

Hei I jula ble det fylt bensin på bilen istedenfor diesel. Det ble gjort av en som hadde lånt bilen, vi ble ikke informert om dette. Vi kjørte derfor bilen. Etter ca 2 km startet bilen å fuske. Gikk noen km til før den stod bomstille. Han som lånte bilen hevder at han tappet tanken, og fylte på diesel. Vi har forsikring som dekker skader ved feilfylling, men verkstedet fant ikke spor etter bensin. Hva kan årsaken til at det ikke er spor etter bensin være? De så at det er fullt av metall spon i drivstoffstanken etc. Forsikringen har gitt oss avslag, da de ikke fant spor av bensin i bilen. Jeg har fått opplyst at jeg kan klage. Kommer jeg noen vei med en klage her?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-26 00:39:37 +0200

Kameraten som lånte bilen, har antagelig en form for kvittering? Hvis ikke, bør bensinstasjonen der han fyllte kunne bidra...dato og mest mulig eksakt tid....kortnummer mv...kan hjelpe til å spore opp dette. Jeg tenker også at han neppe har "tappet tanken" sjæl....det er LITT mer omstendelig enn å hive en sugeslange nedi og håpe at man får ut alt. Dersom han har oppdaget dette på bensinstasjonen, må jo et redningselskap ha vært inne i bildet...eller har denne ikke-så-gode-kameraten vært så smart at han har kjørt hjem til egen garasje og brukt en tappeslange....? Skiftet han da samtidig drivstoff-filter...hva i alle dager har han egentlig bedrevet? Som du skjønner...mange punkt som bør avklares, det er en hel kjede av mulige punkter som bør være dokumenterbare her.

Det fremstår også som underlig at verkstedet ikke fant spor av bensin...når bilen stoppet. Hva har egentlig skjedd...totalhavari i dieselpumpa eller innsprøytingen...? Metallspon i drivstofftanken er vel strengt tatt ikke årsaken....men det kan jo være interessant hvordan dette har kommet dit..

Når du har nøstet opp mest mulig omkring omstendighetene, bør du også ha funnet frem adekvat dokumentasjon. Dette inkluderer full kontaktinformasjon til kameraten som feilfyllte og er presumptivt ansvarlig for skadene som har oppstått. Dette sender du som tilleggsdokumentasjon og en formell klage til eget selskap...og ber dem om å se på saken på ny. Her burde man forøvrig ha bedt om ytterligere dokumetnasjon på eget initativ...du melder jo ikke dette for moro skyld....og skaden oppstår ikke av seg selv. Her burde versktedet også kunne bidra...å "lukte" etter bensin er ikke nok!

Uavhengig av dette, om man sier nei, har selskapene dels egne klageorganer, dels har du forsikringsklagenemda. Uansett kreves det dokumentasjon...alt du overhode kan grave frem. Får du medhold i klagmendma....det heter vel forøvrig "finansklagenemda" eller noe sånt nå....pleier selskapene å ta det til følge...lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2017-01-26 19:40:32 +0200

Han kjørte så klart hjem før han kom på hva han hadde gjort, og tappet tanken med slange 😣. Har nok ikke byttet på noe. Hørte med han nå, han betalte kontant, og har selvsagt ikke kvittering. Har bensinstasjonen noe mulighet til å finne ut av det da?

Skal skrive en klage imorgen. Var et veldig kort svar jeg fikk fra forsikringa. Kun at det var avslag grunnet ikke funn av bensin. Mekaniker som har sjekket bilen opplyser at en årsak kan være at det lille av bensin etter tappinga, som var igjen i tanken er blitt 'brent' bort når jeg kjørte bilen? Har null peiling på sånt, og er passe oppgitt nå.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar