0

Høyt bensin forbruk

spurt 2017-01-20 18:01:30 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei jeg har en Ford Mondeo fra 1994 som bare har kjørt 27 tusen km (garantert ) men jeg syns bilen har en ekstremt høy bensin forbruk.. Tanken er på ca 55 liter.. Å vi måtte fylle 1 og en halv tank på 850 km.. Fra Kristiansand til skåne i Sverige.. Det er en 2 liter bensin motor GLX . Å med den høye bensin prisen som er blir jeg ruinert. Hva kangrunnen til dette forbruket være !? Eller er det bare slik at motoren er så jævl* tørst ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-22 22:23:48 +0200

En snau liter på mila høres ikke unormalt ut for litt fresk motorveikjøring og en bensinbil fra midten av 90-tallet, spesielt ikke når vi snakker om en 2 liter som nok også er en heftig versjon etter bokstavkoden å dømme. Du kan imidlertid ha noe å hente på å sjekke tennplugger og lutfilter. Kjøp konsekvent NGK-plugger om du må bytte, og husk: de skal være sjokoladebrune når du har kjørt en lengre strekning. Er de svarte og sota, ville jeg prøvd dyserens FOR BENSINMOTORER ..og se om dette hjelper. Bilrekvisitaforetningene har dette...spesielt på en gammel bil som er kjørt lite, kan ting rett og slett ha grodd igjen! Skulle dette mot formodning ikke hjelpe...en tur til et dieselelektrisk verskted...de kan dette med innsprøyting og dyser på bensinmotorer også...og fått en sjekk på blandingsforholdet hhv dysene.

Spør selvfølgelig om råd...og pris...først...ta en tur innom...de fleste verksteder liker eldre biler og er mer enn villige til å gi deg gode råd. Forøvrig er slike verksteder både flinkere og rimeligere enn Fords merkeverksteder....merkeversktedet har sjelden samme spisskompetanse på innsprøytinga.

En annen ting du bør sjekke, er lufttrykket i dekka...for lavt lufftrykk = økt forbruk. Du kan øke lufftrykket til over det som står i boka også...inntil 10 %...og redusere forbruket noe...men nb...følg med på dekkslitasjen om du øker forbruker...du vil ikke ønske å slite dekka mer på midten enn på sidene :-)

KJØRESTILEN DIN bør du også se litt på. Dette er en eldre bil med ikke altfor mye dreiemoment, men det du har, har du fra relativt lavt turtall. Da har du mye å hente på å lære deg å kjøre mykt: unngå bånngass når du skal starte opp, hold god avstand og planlegg kjøringen...du vil kunne redusere forbruket med både en og to desiliter på mila med litt trening. Ellers kan du trøste deg med at verditapet på bilen din...og sannsynligvis vedlikeholdsutgiftene...er så lave at du kan le hele veien til banken! Du kan kjøpe mye bensin for det det ville kostet deg med en nyere bil :-) Har kjørt gamle biler mesteparten av livet sjæl, så det kan jeg alt om :-) Lykke til, ta godt vare på nesten-veteranbilen din!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar