0

Motorhavari Mazda 6 2005 modell.

spurt 2017-01-18 18:18:07 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg har en nylig EU godkjent Mazda 6 som kun går på 3 sylindere. Værkstedet (Etterstad bilverksted) sa nå at den ene sylinderen er gone, og kan ikke repareres. Resten av bilen er rustfri og i fin stand, men har gått så langt som 230.000

Tror du det kan lønne seg å bytte motor hvis man finner en brukt? Og hvor mye tror du max man bør betale for noe slikt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-22 22:38:02 +0100

Relativt ny bil og kun kjørt 230.000.....ville sjekka om det finnes byttemotorer...det er jo en bil som er solgti et ikke ubetydelig antall utover i Europa. En brukt motor skal man være forsiktig med, om du da ikke får en med VELDIG god garanti. Kan fort vise seg at den har samme svakheten som den du har!

Ville jo også spurt verkstedet om hva som er årsaken til problemet: er det en sylinder uten kompresjon, kan det være en stempelring, det kan være et stempel som har gått til Jesus, og det kan være så enkelt som en ventil eller to som ikke lenger tetter....legio muligheter. I sistnevnte tilfeller er det jo mulig å reparere, eller få tak i et overhalt topplokk...jeg ville spurt verkstedet om et råd. Man ressonerer antagelig som så at en såvidt gammel bil som er kjørt litt, har begrenset verdi, men for din del er det jo så enkelt som at hvis du får satt inn en byttemotor for f.ex 30.000. så har du bil i flere år for denne prisen gitt at din vurdering av bilens stand er korrekt. Verkstedet vil kanskje også kunne gi deg råd om hvor du kan få tak i en byttemotor.

For ordens skyld: byttemtor er en brukt motor, men den er overhalt og bygget opp igjen etter fabrikkens spesifikasjoner, med en drøss nye deler, pakninger, tetningsringer osv.. Det er oftest en REN blokk, dvs uten eksosmanifolder, innsuging etc etc, der bruker du det du har....Mener det finnes leverandører av motorer til de fleste bilmerker rett over svenskegrensa....sjekk bla finn.no. Å få satt den inn, er jo kurrant, det ordner nok verkstedet du nevner for en grei pris.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2017-01-18 18:18:07 +0100

Sett: 117 ganger

Sist oppdatert: Jan 22 '17