0

innblandind av bio-drivstoff

spurt 2016-12-30 02:56:03 +0100

anonym bruker

Anonym

Hvor stor prosent av bio-drivstoff kan blandes inn i drivstoff før man får problemer med at både diesel filter, og i særdelehet exhaustlfilter oppstår?Det er advarsel i jnstruksjonsbok mot å bruke biodiesel pga at exh.filter ikke tåler dette.Har jeg tolket instr.bok rett? mvh Per Otto Hallset

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-15 11:49:21 +0100

Sjekk med Møller Teknisk...normalt sett er de raske til å gi deg alle svar du måtte ønske på grunnlag av bilens chasisnummer. Opptil flere VAG-biler kan kjøres på ren biodiesel...men da tenker jeg på den gode tiden før vi ble belemret med DPF. Teknisk sett skulle man jo ikke forvente at biodisel er et problem i forhold til DPF, men fabrikantene tenderer til å reservere seg mot alt som KAN gi et problem.

Mhp dieselfilteret...her antar jeg du tenker på drvistoffilteret...er det ikke et problem om du følger skiftintervallene nøye. Her bør du selvfølgelig spørre Møller om man anbefaler hyppigere skifte av dieselfitleret fremover..men for allep raktiske hensyn....normalt sett går det greit så lenge du fyller på en pumpe med et "kjent" merke på taket på stasjonen. Oljeselskapene er svært nøye med hva du får på tanken! Om du derimot tenker tanken på å lage din egen "mix" hjemme, ved å filtrere frityrolje osv, ville jeg nok heller satset på en gammel sugediesel :-) Evenutelt Passat B5 TDI med "rett" versjon av motoren og innspørytingen...min Passat B5 fra 1998 kunne ifølge Møller kjøres på 100 % biodiesel.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar