0

Er det mulig å bytte ut halogenpærer med LED pærer?

spurt 2016-11-30 19:39:46 +0100

anonym bruker

Anonym

Heisann! Kjører en BMW e90 2006 modell som jeg er veldig fornøyd med. Det jeg imidlertidig ikke er så fornøyd med er halogen pærene i denne bilen. Jeg har i Phillips Xtreme Vision nå som egentlig skal lyse ganske bra, men er fortsatt ikke nevneverdig fornøyd. Jeg har sett i det siste at det har blitt mer og mer vanlig med LED kits så det jeg egentlig lurer på er hvordan lyset vil bli i disse når du setter de i standard halogen lykter. Videre lurer jeg også på hva som er konsekvensene om du skulle bli stoppet med dette og om det fører til redusert forsikring om du skulle være ute for eventuelle uhell.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-05 14:07:45 +0100

Du har et vesentlig poeng, gitt at det kan påvises en klar og entydig sammenheng mellom ulovlig lysutstyr og en ulykke, kan du prinsipalt sett få både bot og straff og avkortet erstatning. Når det er sagt, det skal rimelig mye til for å komme i en slik situasjon....en direkte uaktsom bruk av vanlig lysutstyr kan jo føre deg ut i samme uføre. Den som legger vekt på å gjøre ting på lovlig vis, slipper slike situasjoner :-)

Har selv brukt Phillips-pærer i samme sjangeren som du har, og vært rimelig fornøyd. Men bla størrelsen og utformingen av reflekstorene, er en del av dette, jeg hadde en bil med store, gode reflektorer, kjøpte sogar nye reflektorer etterhvert, og fikk virkeig en "lysere" tilværelse. I ditt sted ville jeg nok sett kritisk på refektorene først...dernest på lysjusteringen....om det ikke er åpenbare muligheter for å hente noe der, vile jeg kontaktet ekstralys.no over telefon eller chat og sjekket mulighetene for et tilnærmet lovlig led-kit.

Med "tilnærmet" lovlig tenker jeg på at du stort sett kommer ustraffet fra moderat sterkere pærer, så lenge du er nøye med nærlyskjermming mv...altså at du ikke blender møtende trafikk. Feil lysbruk gir som kjent bot...mens ulovlige pærer mv ender i store trekk med dask på lanken og mangellelapp. Noe sterkere pærer vil normalt sett høre inn under siste kategori, men man skal ikke glemme at både LED-pærer og jukse-Xenon er noe Biltilsynet ser på flere kilometers avstand. Når jeg valgte sterkere, men likevel lovlige, Phillips-pærer og nye refeltkorer, var det nettopp med utgangspunkt i å unngå å skape unødig arbeid for våre venner i Biltilsynet...og meg selv :-) Moralen må være å forholde seg til lover og forskrifter, og der mener jeg du skal finne gode løsninger med både halogen og LED.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-11-30 19:39:46 +0100

Sett: 2,481 ganger

Sist oppdatert: Dec 05 '16