Mister brått motokraft i ett til flere sekunder

spurt 2016-11-17 08:40:15 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei min Volvo V50 1.6d 2007 modell har et meget plagsomt problem som oppsto for to år siden og varte i et halvt år. Det ble så bra og nå oppsto det igjen. Likt for begge gangene er a den har blitt kjørt i skikkelig regnvær samme dag som problemet oppstår. Problemet er at den ved gasspådrag plutselig mister all motorkraft. Motoren bremser da fremdriften i alt fra et millisekund og opp til et par/tre sekunder. I løpet av en kort kjøretur kan dette skje alt fra 0 til 5-6 ganger. Første gangen den hadde dette problemet ble det etter hvert skiftet dieselfilter. Dette ga ingen umiddelbar effekt. Tilsynelatende bedret dette seg først når vinteren var over og våren slo inn.

Jeg mistenker at dette ikke er EGR-ventil eller partikkelfilter. Første gangen det skjedde ble feilkoder sjekket. Feilkoden viste at det var noe feil med glødepluggene. Jeg nektet å gjøre noe med disse da jeg overhodet ikke kan se at glødepluggene skal være årsaken når problemet er så intenst og motoren vanligvis går veldig fint.

Motoren har funker veldig bra i 1,5 år mellom disse to periodene med problemer. Servicer er fulgt og bilen har nå gått 109 000 km. Første gang problemet kom var bilen gått cirka 90 000 km.

Jeg føler meg ganske sikker på at dette må være fuktrelatert, men jeg vet virkelig ikke hvor det evt. kan komme inn fukt om forårsaker sike symptomer. Hva tenker du om årsak? På forhånd takk for svar. :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett