0

Automant vs manuell

spurt 2016-11-17 04:52:23 +0100

anonym bruker

Anonym

Ser at det er flest automatkasser på A6 allroad. En brøkdel er manuell. Hva er forskjellen her? Den generelle oppfatning er jo at det er mindre "tull" med manuell kasse og deremed et bedre alternativ?

Petter

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-11-19 23:35:38 +0100

Automat reduserer stressfaktoren betraktelig, og bidrar til økt komfort. Når det er sagt, med en seriøs TDI er ikke manuell kasse et problem, du girer vel omtrent tiendeparten så mye som med en bensinmotor.

Til gjengjeld krever automatkassene noe mer vedlikehold. Primært i form av oljeskift, og en god venn som benyttet anledningen til å titte inni automatkassa på sin A6 når han skiftet kamaksler, melder at det er gode grunner til å spandere "flushing" av Audis automatkasser...altså et fullstendig oljeskift. Mener det også er et filter eller en sil som bør sjekkes...men noen stor greie er jo ingen av delene. Det dreier seg om en femtusenlapp pr 60.000 km eller deromkring, vesentlig billigere enn overhaling av kassa :-) I det hele tatt, automatkassa er strengt tatt det minste problemet med A6 Allroad, selvfølgleig avhengig av alder. Er du mest mulig opptatt av et problemfritt bilhold, er en vanlig A6 quattro med V6 TDI og manuell kasse et bedre valg enn allroad...spesielt luftfjæringa er morsom :-) På eldre versjoner er det dog uansett en fordel å kunne skifte kamaksler sjæl...sånn circa hver 200.000 km :-)

Ellers ligger DENNE for salg, det er et umerket alternativ for den som er en sann entusiast og har skjønt at Audi Quattro er tingen : https://m.finn.no/car/used/ad.html?fi...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar