0

Kast i vinterdekkene, bytte alle?

spurt 2016-11-09 10:03:57 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Vi kjøpte ny bil for 3 måneder siden og byttet nylig til vinterdekk. Bilen dro umiddelbart til høyre og etter mye om og men fikk vi en dekkbedrift til å se på den. Det viser seg at vi har har kast i forhjula. De fortalte oss at når vi da skal få nye dekk må vi bytte alle 4, pga at 4-hjuls-trekken kan ryke etter hvert om vi kjører med to nye og to så gamle og slitte, som de dekkene som da hadde stått igjen er (de holder kun denne sesongen, er fra 2010.) Bedriften vi kjøpte bilen av derimot, mener det holder å bytte kun de to som er dårlig. Dette stiller vi oss uforstående til. Hva er riktig?

Mvh Hanne

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-11-11 16:10:43 +0200

XTrail har som kjent tre valg for hvilke hjul du har trekk på: forhjulstrekk, firehjulstrekk "ved behov" og fast firehjulstrekk. Firehjulstrekk krever i utgangspunktet like rullediameter på alle fire hjul, hvis ikke øker belastningen på leamikken imellom. Det som ryker, er normalt sett en form for "sikring", da har du ikke lenger firehjulstrekk. Firehjulstrekk "ved behov" er ikke riktlig like utsatt som konstant firehjulstrekk, men meg bekjent anbefaler alle leverandører av firehjulstrekkere uansett skifte av alle fire dekk samtidig.

For å være på den sikre siden, ville jeg skiftet alle fire. Når to av dekkene er såvidt gamle som 2010, er det lite å spare på å kjøre to slitte dekk en sesong til. Nissan XTrail er ikke av de beste på vinterføre, om du har anledning, kjøper du Nokian eller Continental, med eller uten pigg. Bor du et sted med mye is, kjøp piggdekk til denne bilen. Om ikke de de som har solgt deg en bil med to ubrukelige vinterdekk og to nær utslitte dekk vil gi deg et godt tilbud, sjekk pris flere steder, det kan du spare tusenlapper på. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar