0

Tesla og andre el biler

spurt 2016-11-07 12:13:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Nå har Tesla vært i egen klasse når det gjelder rekkevidde på El biler. Men blant annet Opel og BMW har kommet med oppgraderinger av sine elbiler. Har Tesla noen ledelse når de kommer kommer med sin "økonomi" modell Tesla 3.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-11-07 13:00:21 +0200

Hei du.

Tesla model 3 skal etter det jeg kjenner til ha en rekkevidde på ca 35 mil. i grunnutgaven. Det er bra.

I tillegg skal den også kunne eleveres med tilhengerfeste og firehjulstrekk. Begge deler noe som vil falle i smak her hjemme. Bilene vil trolig være her i løpet av sommeren 2017.

Ellers så ser vi nå at rekkevidde på 30 mil + begynner å bli mer og mer vanlig. Slik sett er både nye Opel e-amepra og oppgradert Nissan Leaf og VW e-Golf nærmere konkurrenter til Model 3. Slik sett "krymper" forspranget Tesla har hatt noe.

Nå var det jo heller ikke meningen at 3-eren skulle gå veldig mye lengre enn alle andre. Det skal bli spennende å følge elbil-utviklingen videre.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-11-11 17:13:51 +0200

Tesla har hatt forsprang på to områder: rekkevidde og vekt. Med ellers tilnærmet lik batteriteknologi, dreier rekkevidde seg i første rekke om hvor mange batterier...hvor mye dødvekt...man skal trøkke inn i bilen. For alle praktiske hensyn, det er ingen "bonus" med en bil som veier mest mulig..tvert om.

Når Opel, med de andre hakk i hæl, kommer med nye modeller som etter alle solemerker også har oppdatert batteriteknologi, får vi biler som er bedre tilpasset det europeiske markedet, samtidig som vi får rekkevidde som i mange tilfeller kan overgå selveste kongen på Haugen. Hvor Model 3 egentlig havner sammenlignet med "de andre", er ikke godt å si, men den som er blant de (få) som kan klare seg med elbil, bør sete seg grundig inn i bla hvilke lademuligheter man egentlig har. F.ex Renault Zoe går langt i å tilby en svært god hjemmelader, som gir riktig så frisk lading om du bor i den delen av landet som har TN-nett, mens man kan bruke den andre steder...med noe mindre frisk lading...med en omformer.

Teslas "hurtigladere" kan fortone seg som et "fortrinn" for mange, men man bør ha is i magen og ha klart for seg at det kun er ca 750 hurtigladere over hele Europa....til sammenligning er det mellom 8 og 9000 bensinstasjoner bare i UK....det tilsier at man nok bør velge hybrid om man skal kjøre på ferie :-)

Dette med hengerfeste er en interessant opsjon, men ingen elbiler,,,verken model X eller andre...er i nærheten av å egne seg for verken campingentusiaster eller vii som kjører hjem 3-4 favner med ved fra vår faste leverandør 5-6 mil unna. Her må man også ha is i maven og være realistisk: man kan kjøre litt søppel eller hente varer på IKEA om man bor nær nok...og ikke har for tungt slep. Å kjøpe elbil for å kjøre med slep er ingen god policy på lenge ennå - der må man ha en bensin/dieselbrenner i tillegg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar