0

Billigere import

spurt 2016-10-23 20:44:16 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Leste akkurat på Broom at nye Nissan GTR blir nesten 200 000 billigere som ny bil, med de nye avgiftene som går på utslipp og ikke hk. Tenkte litt da for meg selv da dette er drømme bilen og så og si umulig å få råd til uten å selge både hund bolig og nåværende bil.

Så mitt spørsmål til deg blir da: tror du dette vil gjøre det billigere og importere bilen selv f.eks fra Sverige? Og tror du de nye avgiftsreglene vil påvirke dagens bruktbil marked når det gjelder pris på litt kraftigere biler?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-10-26 17:19:23 +0200

Vent og se...det er på ingen måte noen garanti for at HK-avgiften virkelig forsvinner....dertil er de som kaller seg "grønne" på stortinget for hissige. Om jeg skulle spå, ville jeg sagt at det ikke er usannsynlig at det kan dukke opp en progresjonsfaktor i avgiftsberegninen, eksempelvis absurde satser for alle utslipp som er høyere enn VW Polo. Det ville være helt i tråd med hva vi har opplevd tidligere.

Når en eventuell regelendring foreligger, sjekker du prisen hos forhandler i Norge, deretter kan du sjekke prisene i de respektive markeder der bilen finnes...det være seg som brukt eller ny...og putte tallene inn i Tollvesenets kalkulator. Vær oppmerksom på at valutakurs vil være en kritisk faktor for all import...og risikoen ved kursvariasjoner er større for deg som privatperson. I ditt sted ville jeg nok lagt opp til en Plan B, Nissan har jo også laget andre morsomme biler....f.ex denne sportsbilen...240/260/300 med et par bokstaver til...alt ettersom vi snakker USA eller Europa-spesifikasjon. Om den er gammel nok til å være veteran kan du ha den som hobbybil og beholde både leilgihet, bil og bikkje :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger