0

Rustne bremseskiver elbil

spurt 2016-10-12 11:44:38 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har eid en e-up i tre år og har hatt den på periodisk kjøretøykontroll i dag. Beskjeden var som forventet, bremseskivene hadde mer enn 25% rust og må skiftes for å få godkjent bilen. Dette til tross for at jeg har vært påpasselig med kraftige nedbremsinger så jeg forhåpentligvis skulle slippe dette. Men den gang ei.

Spørsmålet mitt er da: Bilselgere av elbiler reklamerer i det lange og det brede om at man ikke trenger å bruke bremsene pga. motorbrems. De informerer heller ikke om viktigheten av at man tar kraftige nedbremsinger jevnlig for å dra av skivene. Og selv om man gjør det ender man opp med for rustne skiver. Bremseskiver er jo slitedeler, men det er en stor forskjell på fossilt drevne biler og elbiler.

Kan forhandlerne/verkstedene bare fraskrive seg ansvaret i en situasjon som dette og legge alt på bileier? Alt av elbiler vil måtte bytte bremseskiver hver eneste gang det er PKK og dette vet forhandlerne og verkstedene veldig godt. Dette kan oppfattes for den gjengse eier av elbil som ren spekulasjon av bransjen.

Hva er din vurdering av denne situasjonen? Jeg er nok ikke den første dette skjer med, og garantert ikke den siste.

Mvh Alexander

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-13 22:09:52 +0200

Jeg har sett mange elbiler med rust på bremseskivene. Er du nøye med å vaske bilen. Viktig å få av saltrester, ellers ruster bremseskivene dine veldig fort. Du må også tenke på, at hvis du bremser med en elbil uten å sette den i "Nøytral", så bremser du kun på elektromotoren (Rekuperasjon). Dette vet du sikkert, men det er gjenvinning av strøm til høyspenningsbatteriet. Bremsene dine vil da ikke bli aktivert i det hele tatt. Du er jo utenfor garanti når det gjelder bremser, dessverre. Så dette vil nok gå på din egen regning med tanke på at dette ikke er VW sin feil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar