0

hei benny. sliter med angst leter etter bil.vw?

spurt 2016-10-10 16:44:32 +0100

anonym bruker

Anonym

hei jeg sliter med angst og leter etter ny bil så jeg kommer meg mer ut av leiligheten. jeg ser etter pålitelighet som nr1, utseende nr2, ytelse er ikke så viktig men bør kunne trekke liten henger. jeg har blitt anbefalt vw golf av flere men jeg synes jetta fra 2013 og oppover er finere(liker sedan). hva mener du? eventuelt hvilken bil eller merke bør jeg se etter? budsjett ligger på mellom 100.000-ca.130.000.

mvh patrick

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-10-10 20:35:21 +0100

Problemstillingen du nevner, er kjent, og det å komme seg ut, er en god ting. En sikker bil er også viktig i dagens trafikkbilde, der er både VW og Skoda gode valg. Om du liker Jetta, er det absolutt en bra bil. Teknisk sett er det en Golf, men den er ikke like populær i Norge. Derfor er den også rimeligere som brukt. Ofte er første eier mennesker i moden alder som kjører forsiktig og steller pent med bilene sine, også det er et pluss. Problemet er at det er få i markedet, men ta tiden til hjelp, så kommer det alltid noe. Og skulle du ikke finne en grei Jetta, kan du jo gå for en litt eldre Bora...men sjekk ALLTID servicehefte og verkstedshistorikk, både med tanke på at speedometerstanden er korrekt, og at bilen er passet på. Har kjørt mye Jetta selv en gang i tiden, en fantastisk god bil. Siden har jeg kjørt Passat...og nå kjører jeg Golf. Mer enn halvannen million kilometer erfaing med Volkswagen etterhvert...gode biler :-)

Personlig foretrekker jeg å handle hos en merkeforhandler, men det burde ikke være noe problem å handle en Jetta hos andre forhandlere...eller privat. Få eventuelt med en mekanikervenn eller bilkyndig. Det du skal sjekke på en Jetta, uansett hvor "ny" den er: rust, belgene på drivakslingene, bremseskivene foran og bak, hjulopphenget generelt. Men dette er greie biler - sjelden alvorlige feil på dem. Fåes med både bensin og dieselmotorer, prøvekjøring er viktig: det er deg som skal trives med bilen. Legg vekt på at du føler at bilen er lett å kjøre...for deg. Jeg foretrekker diesel, men for deg kan bensin være det rette. En dieselmotor er mer økonomisk, men passer best for en roligere kjørestil - jeg er litt treig av meg, så for meg er diesel det rette. Kona kjører bensin, hun er litt mer ungdommeleig enn meg :-)

Mhp pålitelighet: om du passer på bilen, med service til rette intervaller, stopper aldri en VW. Finn deg et godt verksted, gjerne et verksted som venner eller kjente har tillitt til. Merkeversktedene er noe dyrere, men jobber raskere. Hva du velger, avhenger av hvor du bor, for min del er jeg mer opptatt av at jeg kan ha full tillitt til verkstedet, enn at det er et merkeverskted. Lykke til - kjør forsiktig!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar