Strategisk ulurt å kjøpe ny 5-serie med diesel?

spurt 2016-10-06 10:50:44 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har en 2015 BMW 5-serie Touring som jeg er svært fornøyd med - det er rett og slett den beste bilen jeg har hatt, med god margin! Om et par år er det på tide å tenke på bilbytte, og det er veldig fristende å bestille en ny 5-serie Touring. Det er også veldig fristene å legge i de ekstra pengene for å få en 530d, opp fra 520d som jeg har i dag.

Ting skjer imidlertid veldig raskt med bil-teknologi om dagen. Ny typer drivlinjer er på vei inn, mens de gamle bensin- og diesel-baserte drivlinjene blir mindre populære. Markedet skifter raskt, og jeg er redd for at det å sitte på en premium diesel-bil med stor motor fort kan vise seg å være en økonomisk katastrofe, utover det "normale" verditapet man tidligere har måttet regne med på slike biler. Jeg kan risikere å sitte med en bil som med "normal" avskriving kanskje kunne være verdt 400.000 på bruktmarkedet, men som grunnet at ny teknologi har snudd markedet opp ned, har verdi på tilnærmet 0.

Vår bilbruk innebærer mest langkjøring, og ikke så mye småkjøring i det daglige, så en diesel-bil passer godt til vårt bilbehov.

Er det fullstendig galskap å kjøpe en dyr premium-bil med "gammeldags" diesel-teknologi i dagens raskt skiftende marked?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett