0

Muligens gåen toppakning?

spurt 2016-09-28 20:13:40 +0200

Hei Benny! Jeg har en Volkswagen Caravelle 1994 modell. En dag begynte motorlampa å lyse, så jeg stoppet umiddelbart og sjekket hva det kunne være. Da oppdaget jeg olje i kjølevæska.. Men det har ikke kommet noe kjølevæske i olja, og olje nivået har ikke sunket betydelig. Jeg kjørte den rett hjem igjen og da merket jeg at temperaturen steg sakte. Siden det har bilen stått i oppkjørselen. Jeg har hatt flere "hobbymekanikere" til å se på den, og de sier det kan være en gåen toppakning. Tror du også at dette er tilfellet? For sikkerhetsskyld sjekket jeg priser på et verksted (ikke merkeverksted), som sa de skulle ha mellom 10 000-12 000 kroner for å skifte toppakningen. Tror du dette er en reell pris, eller er det en stor sannsynlighet for at det kommer flere kostnader i tillegg til dette (som f.eks. skjevt/sprukket topplokk)? Hva bør jeg gjøre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-09-30 13:00:46 +0200

Hei på deg! Du sier ikke noe om hva slags motor du har.

Har bilen din oljekjøler? Sjekk i så fall denne først. Det kan være den som er gåen - og det gir olje i kjølevannet. Det er en ganske vanlig feil og billigere enn å bytte topplokk. VW har hatt kampanje på denne jobben også. Men jeg husker ikke årsmodellene det gjaldt i farten...

Hvis ikke må nok toppen av for bytte av pakning, ja. Det skal vel mye til at toppen er sprekt, men det vet man jo aldri.

Det er uansett smart å få planslipt denne når den allikevel er av. Ofte så oppstår små skjevheter over tid. Men dette burde inngå i jobben med å bytte pakning.

Du har vel ikke så mye annet valg en å bare begynne med jobben - og å håpe på det beste. Prisen du har fått er ikke så ille.

Sjekk litt nøye hva det inkluderer før du går i gang. Bør registerreim og vannpumpe skiftes nåer man først roter der?

Det er også lov å prute litt pent og forsiktig og å be om en "guttepris" på jobben - all inklusiv. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Vet ikke hva du vil ha av info på motoren, men det er en 2,4 d (AAB) med 78 hk. Vi har undersøkt og den har oljekjøler. Så hørte vi på et verksted og de sa at de ikke kunne sjekke om det var oljekjøleren, ikke uten å bytte den. Men vet du en måte å sjekke dette på?

Krisss gravatarbildeKrisss ( 2016-10-04 11:00:12 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar