0

BMW 320dat 160000 km, godt kjøp eller problem?

spurt 2016-09-26 17:16:56 +0200

Hei ! Jeg er på leit etter ny bil til heimen og ser etter bil i prisklasse rundt 120 000kr. Har funnet en BMW 320d 2006 mod som er topp utstyrt, med automatgir. Selger vil ha 125000 kr. Problemet er bare at den har gått 160000 km, er dette for langt i forhold til om det er mye bil igjen? Er det altså eit godt kjøp, eller kjøper jeg noe som må startes å kaste mye penger etter med reparasjoner i nær framtid. Hvor langt vil denne bilen gå før den ikke lenger er attraktiv på markedet?

Er der evt andre bilmerker med automatgir som er gunstig i pris og holder seg godt som kjenner til?

håper du kan svare meg ganske raskt.

Mvh Andreas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-09-28 13:07:28 +0200

Hei Andreas.
Her har vi en 10 år gammel bil som har gått 160.000 kilometer. Det er klart at dette kan bety potensiell påkost.

Det handler i stor grad om to ting. For det første oppfølging fra tidligere eier(e), om servicehistorikk, vedlikehold etc. Det bør sjekke nøye.

Det andre er om flaks og ufalks. Er man uheldig så får man turbohavri, regsiterreimhavari og feil med klimaanlegget. Da ryker man fort på 100.000 kroner - eller mer... (Det skal dog sies at god servicehistorikk reduserer faren her) Men det er slike ting som er nesten umulig å gardere seg i mot. Uansett.

Det er uansett, med tanke på kilometerstand en bil du må sjekke nøye før kjøp. Gjerne på NAF-test el. lign.

Men det er også en bil som kan gi, med litt flaks, et problemfritt bilhold i noen år til med pen bruk og god oppfølging.

Jeg tror at når en bil har passert 200.000 kilometer, så oppfatter folk den som "gammel og slitt" nesten uansett. Du har noen kilometer igjen før du er der.

Er bilen fin og i god teknisk stand så tror jeg du kan bli godt fornøyd med denne. Prisen er heller ikke ille.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-09-28 13:55:58 +0200

Prisen er sånn nogenlunde i tråd med tilsvarende biler på finn.no, og 160.000 km er ikke noe å bekymre seg for med en BMW...gitt at den er passet på....ikke har for mange eiere...og ikke er grisekjørt. Om du ikke er en habil mekaniker selv, er en NAF-sjekk eller annen form for tistandskontroll fornuftig. Sjekk ellers servicehefte og verkstedshistorikk, bortsett fra at det sier litt om hva som eventuelt er skiftet underveis, skal det være nogenlunde samsvar mellom kjørelengden i denne dokumentasjonen og på speedometeret. Vær også klar over at kule felger med lavprofildekk reduserer komforten og øker dekkbudsjettet...Ellers er 3-serie BMW en kjøremaskin av rang, den er allsidig i den forstand at den er like "hjemme" på motorvei i høye hastigheter som på smale, svingete veslandsveier...dog noe begrenset bakkeklaring. Svært kultivert motor, en bil du kan ha mye glede av. Tredjepartsdeler får du også greit tak i...og det finnes tredjepartsverksteder som "kan" disse bilene...minst like godt som merkeverkstedene..til greie priser. Det eneste forbeholdet du bør ha i bakhodet: som familiebil blir den noe trang...barnevogn og barneseter er ikke noe du har lyst til å besudle en 3-serie med. Stasjonsvogna fungerer til nød som familiebil...en sedan har et praktisk, men altså noe trangt bagasjerom.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar