0

Regler for ekstra lys på snart veteran

spurt 2016-09-20 14:28:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei jeg har en 1987 mod 2cv og skal en liten tur til Benin neste uke (5 uker på veien) Jeg har en del eldre ekstra lys liggende og ønsker å sette på mest mulig for å få optimalt med lys spesielt ved kjøring på lande veien med elefanter etc.

Spørsmålet blir da, hvilke regler gjelder for min gamle bil ? Er det det samme som i veitrafikk loven, dvs maks 4 frontys ?

mvh Arnfinn Breda

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-09-23 14:11:35 +0200

Helt sikkert det samme som for alle andre biler...men jeg tenderer til å tro at du neppe vil møte Biltilsynet på turen din...og i ditt sted ville jeg prioritert egen sikkerhet fremfor begrensningene i lovverket. Det innebærer en passende kombinasjon av ekstralys som dekker nærområdet og litt lenger borte, helst også grøftekantene. I ditt tilfelle har du imidlertid en annen, og langt mer aktuell begrensning: hvor mye strøm har du å spille på? Spørs om du ikke burde investere noen tusenlapper i det nyeste nye i LED-lys, to spredere og to fjernlys. Om du må velge...prioriter spredere, dvs lyset de første 100-200 meterne. Ha ellers en riktig god tur, har en lignende tanke om en tur på den russisske landsbygda med en Volga i fremtiden :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar