0

Sliter med automatgiret på min 2006 118i, det har en tendens til å gire ned urimelig mye , gjerne i forbindelse med kjøring i lav hastiget, typisk 50

spurt 2013-11-23 13:39:02 +0200

Sliter med automatgiret på min 2006 118i, det har en tendens til å gire ned urimelig mye , gjerne i forbindelse med kjøring i lav hastiget, typisk 50 og nedeover. Den kan finne på å gire ned i 1. gir og opp i 4000 rpm i en rundkjøring og det kan bli ganske spennende nå på vinterføre. Har hatt den på BMW verksted og de sier at registerkjedet har strukket seg og at bytte av det vil løse problemet. De har også gitt meg tilbud på reparasjon på 32 000 kroner. Er ikke overbevist om at dette vil løse problemene, mange sier at hvis registerkjedet har strukket seg så kan man høre det. Men det er ingen ulyder fra bilen. Ønsker råd om hva som kan være problemet når giret oppfører seg slik det gjør. Kan ikke bare satse på en så dyr reparasjon og håpe på det beste.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2013-11-26 17:13:28 +0200

Høres vel ut som det er noe galt med automatgiret i bilen din, muligens feil i ventilhus, da girene ikke regulerer slik de skal. Ventilhuset med tilhørende solenoider, ventiler og ventilseter er i aluminium (slik som resten av girkassen), dette er ikke det beste materialet i ei girkasse, da aluminium slites fortere enn jern. Du kan altså ha en indre lekkasje i girkassa, oljen kommer ikke dit den skal. Dette kan også skyldes skitten olje, et olje- og filterskift på kassa ville jeg begynt med. Jeg anbefaler RATS (www.rats.no) til denne jobben, de vil også finne ut om det er noe galt med giret ditt. Jeg kan ikke skjønne at dette skal ha noe med registerkjedet å gjøre, men jeg er ingen ekspert. Jeg tror også at du ville ha hørt dette under kjøring og oppstart, i form av en grov kakle-/raslelyd. Dette er imidlertid allikevel ikke noe du bør overse, har verkstedet ditt funnet ut at kjedet er strekt, er det nok trolig det, og kan etter hvert "hoppe over" og et totalt havari av motoren din er et faktum.

Jeg ville nok ha gjort som verkstedet sier, bytte kjedet. Og i tillegg ta en skikkelig oljeservice på automatkassa. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2013-11-23 13:39:02 +0200

Sett: 36 ganger

Sist oppdatert: Nov 26 '13