0

Vurderer å kjøpe meg ein bmw 116i 2004 modell, detter er jo med bakhjulsdrift noko eg ikkje er vandt med, berre kjørt framhjulstrekk. så mitt spørsmå

spurt 2012-11-10 14:24:20 +0200

Hei Benny! Vurderer å kjøpe meg ein BMW 116i 2004 modell, detter er jo med bakhjulsdrift noko eg ikkje er vandt med, berre kjørt framhjulstrekk. så mitt spørsmål er vell er det stor forandring? hvordan er 116ien sin bakhjulsdrift?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-11-12 12:35:38 +0200

Vel, skal forklare så godt jeg kan :D

Med forhjulsdrift får du følelsen av å bli dratt når du gasser på, Med bakhjulsdrift får du følelsen av at du sitter i et bilsete med hjul mens noen dytter stolen fremover. Blandt bilinterreserte er det ingen tvil om at bakhjulstrekk er med komfortabelt med tanke på kjøreegenskaper og komfort. Men det har også sine bakdeler. På is vil den største forskjellen mellom forhjul og bakhjulstrekk være at man har mindre vekt på drivakselen og derfor miste grepet lettere (dette kan forbedres med noe tungt i bagasjerommet :D) Og hvis du mister grepet mens du gasser kan bilen skjeie ut med bakenden. Dette krever noe omstilling og dette er både positivt og negativt: med bakhjulstrekk kan du spinne deg inne fra en sladd eller situasjoner der man mister kontroll på bilen, mens en bil med forhjulstrekk har både styring, 70%bremsekraft og drivkraft på samme akselen, det betyr at hvis du først mister grepet med forhjulstrekk vil du vanligvis skli til du får igjen grepet uten å kunne gjøre noe.

en 316i 2004 mod vil selvfølgelig har antispinn, ABS og de fleste nye teknologiske nyvinninger. Dette vil nok være til hjelp om vinteren med bakhjulstrekker.

Så konklusjonen er at: *Bakhjulstrekk hvis du holder til i et strøk der vinteren ikke er for hard og der du ikke kjører på isdekket vei store deler av vinteren. Sommeren og bar/våt vei er gøyere og mer behagelig å kjøre på enn en forhjulstrekk. *Forhjulstrekk/4x4 hvis du trenger en bil for mye vinterkjøring osv. med forhjulstrekk mister du litt med tanke på sommerkjøring og slikt. *4x4 er vel best, men øker forbruk betraktelig og pris på bil også.

Håper dette hjelper!

Mvh Ørjan Johnsen Mjanger

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2012-11-10 14:24:20 +0200

Sett: 82 ganger

Sist oppdatert: Nov 12 '12