0

Bil som tåler mange kilometer

spurt 2016-09-02 19:38:39 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny, takk for en interessant spalte! Endret jobbsituasjon fører til at jeg må bytte bil. Jeg kommer til å kjøre 35 - 40 000 km pr. år, og trenger derfor en personbil som tåler noen kilometer før det er "oppbrukt". Jeg ønsker en bil som er ny eller nyere brukt (2-3 år). Sedan og cab. utgår dessverre, da jeg har behov for litt plass i bagasjerommet (middels stort hundebur). Jeg må innrømme at jeg liker tysk premium, men har et åpent sinn ift. å prøve andre alternativer. Den gode kjøreopplevelsen er viktigst! Mitt budsjett strekker seg opp mot kr 450 000 - 500 000, men billigere alternativer er også aktuelle. Noe dyrere elbil (Tesla) kan være aktuelt, men jeg er litt skeptisk til hvordan batteriene vil fungere etter noen år med såpass lang kjørelengde. For ordens skyld: Jeg har ikke lademulighet på jobb, så ladbar hybrid og elbil av typen Leaf/eGolf anser jeg som mindre aktuelt. Jeg er heller ikke "fan" av Lexus'/Toyotas eller Mitsubishis "strikkmotor-hybrider". Automatgir er et must, og firehjulsdrift er et pluss.

Jeg ville sette umåtelig stor pris på svar.

Mvh. Lars

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-09-10 21:10:57 +0200

Om du titter litt på YouTube og videosnuttene til Tesla-Bjørn, med bla rundtur i Euiropa, ser du raskt at man skal være over gjennomsnittet entusiast for i det hele tatt å tenke tanken på å kjøre elbil. Om jeg skulle brukt x timer på å lete opp lademuligheter, på en tur for ikke å forglemme at det stort sett går på treige ladere der du må sitte og kose deg i to-tre-fire timer......vel....min tålmodighet ville med sikkerhet vært oppbrukt minst ti år før batteriene eventuelt var oppbrukt ja.

Har selv kjørt opp til 70.000+ årlig, for meg er kjørekomfort og totaløkonomi desidert viktigst. Både BMW og VAG er jo aktuelle i så måte, og Mercedes har jo også alternativer i den prisklassen du nevner. Sistnevnte skal være kongen på haugen både mhp komfort og pålitelighet ifølge flere av mine venner, for min del oppfatter jeg innstegsprisen som vel høy, og forhandlernettet har noe variabel kundetilfredshet. Dette gjelder også BMW og VAG, men der er det enklere å finne gode tredjepartsverksteder. For min del har vi vel akkumlerte erfaringer fra godt over 1,5 millioner km med Volkswagen i slekta, vesentlig TDI. Kjørelengder på 500.000+ er problemfritt, gitt en forutsetning: skifte av motorolje og filter ved 15-20.000 km. Ellers er det greie biler, ikke noe fiks-fak, de går og går.

Jeg har også konstatert at 4WD gir økt sikkerehet og stabilitet, både sommer og vinter. Anbefales på det varmeste, ellers er det egentlig hipp som happ med diesel eller bensin i disse dager. En bensinmotor med tilstrekkelig sylindrervolum og turbo gir greit bånndrag og akseptabel økonomi, mens diesel er diesel: det kan på mange måter minne om hine dages rekkeseksere :-) Forøvrig får du jo Passat som hybrid, det gir en hyggelig prisreduksjon, og for all del, forhjulstrekkeren er ingen dårlig bil. Med gode vinterdekk...her er det kun Hakkapellita som gjelder...kommer du jo stort sett frem.

Et flunka nytt alternativ er Skoda Superb, den er et halvt nummer større enn Passat, og på alle måter jevnbyrdig. Sportsversjone som lanseres nå er virkelig stilig, både som stasjonsvogn og 5-dørs kombi. Noe usikker på hvordan sistnevnte er med bikkja....men vær ops på at det finnes en leverandør som skreddersyr hundrebur til bagasjerommet i Sandnes...ring Møller Bil Sandnes og Jæren, de har kontakt med vedkommende. Et ord til slutt: kombinasjonen av adaptiv cruusekontroll og automat er helt fantastisk for deg som kjører mye. Jeg har litt mindre hund enn deg, så jeg kjører Golf TDI / 4WD med adaptiv cruise, filassistent og bixenon, det er en helt uovertruffen kombinasjon, spesielt under dårlige siktsforhold.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-09-02 19:38:39 +0200

Sett: 57 ganger

Sist oppdatert: Sep 10 '16