0

Er 20 år og skal kjøpe meg 1-serie. blir nok 116i 2006 mod, da jeg ikke vil tømme kontoen mer på førstebilen :) hva burde jeg se etter på en 116i mtp

spurt 2012-06-01 12:24:58 +0200

Hei, er 20 år og skal kjøpe meg 1-serie. Blir nok 116i 2006 mod, da jeg ikke vil tømme kontoen mer på førstebilen :) Hva burde jeg se etter på en 116i mtp. feil? Jeg har hørt om problemer med kjedestrammeren, men kanskje du kan utdype litt mer om det? Ellers tror jeg det er en skuddsikker bil :) Mvh Erik

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-06-01 14:02:15 +0200

Hei Erik. BMW 1-serie høres ut som både en fin og et fornuftig bilkjøp til en ung mann!

Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne: BMW 1-serie er trolig den beste bilen BMW noen gang har laget. Med en 116i som jo går på bensin så slipper du problematikken med tett partikkelfilter også - noe som er ganske vanlig og kostbart på dieselmodellene. Noen racerbil er det ikke. Med 1255 kg har de 122 hestekreftene fra 1,6-literen litt å dra på, men dreiemomentet på 180 Nm er overraskende solid for motorvolumet. Bruker du girkassen litt aktivt så har du alltid opplevelsen av å ha krefter på plussiden. Ikke forvent for mye trekkraft i 6. gir, men en god spurt i 3. eller 4. gir kan vi love deg.

Jeg har også litt erfaring med 1-serie selv da min bedre halvdel hadde en slik for noen år siden. Den var riktignok helt ny da hun kjøpte den, men de tre årene hun hadde den var det et 100 % problemfritt bilhold (register fikset på garanti) og et par frontruteskift var det eneste utenom service.

Bakhjulstrekken derimot bør på enkelte utfordringer vinterstid og ESP-en fikk av og til kjørt seg når det var glatt. På tørre og bare veier derimot gir bakhjulstrekken de litt sporty kjøreegenskapene som liksom har blitt en viktig del av BMWs varemerke. Forvent deg absolutt ikke noen orgie i plass. Motoren er på BMW-vis plassert langt bak for god vektfordeling. Plassen foran er mer enn god nok, mens jeg vurderer baksete og bagasjeplassen som "litt snau" i den grad dette betyr noe for deg.

Bilen oppleves som større enn den er når man kjører den. Den er både stille og overraskende komfortabel til å være en kompaktbil.

Registerkjede er som du sier en svakhet her. Dette har BMW en kampanje på og det er en garanti jobb. Det er visstnok en føringsskinne som skal byttes.

Ellers så ville jeg sjekket bremser og forstilling litt nøye. Komplett service historikk og fersk EU-kontroll er viktig. Det finnes et godt utvalg av biler. Prsene starter på rett over 100 000 kroner for de billigste. Let opp en pen, god og litt velutstyrt bil - så tror jeg du vil bli fornøyd med "junior-BMW-en"! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2012-06-01 12:24:58 +0200

Sett: 106 ganger

Sist oppdatert: Jun 01 '12