0

bmw 520i e34 svindel / tilbakebetaling?

spurt 2016-08-28 20:36:42 +0200

anonym bruker

Anonym

hei, kjøpte meg nylig en bmw 520i e34 touring 1992 modell av en ¨kompis¨. det var jo et repp objekt siden den ikke hadde vert eu siden 2012, vi skrev kontrakt osv, eneste info det står om bilen er skiltnummer og at det er rep objekt. det jeg ble fortalt var at jeg måtte bytte bremseskiver og klosser forran og bak og at eksosanlegget måtte fikses, han skulle bytte kanalene siden det var stort rusthull på beggge sider, og det ble byttet, men jobben er så dårlig gjort at det bare må fjernes igjen og en del annen ting, han hadde blant annet bare lagt de nye kanalene oppå de gamle og sveiset fast sånn, når jeg hentet den fikk jeg kjørt den hjem med en ganske dø mottor virket det som og MYE blå røyk ut fra alle kanter. etter et par dager kom en annen kompis innom som har drivet en go del med disse typer bilen og skulle hjelpe meg siden motoren var så ufattelig død, var som å starte den i 5 gir når den sto i første, fant så ut at den gikk på 2 av seks sylindere, fikk den til slutt til å gå på alle, røyken ble mindre ut av potta og ble hvit isteden for blå,og mottoren drikker vann fra radiatoren så det er mest sansynlig sprekk i toppen på motoren så den er egentlig bare kast, vi sto å kikket på bilen en stund og han kom tilslutt frem til at bilen var verdt kanskje rundt 5000kr, etter jeg hadde betalt 14000 for den, så nå har jeg skrudd ut mottoren ettersom den ikke kunne kjøres uansett og står her da med en bil uten motor, god del rust, dårlig sveising og en selger som ikke har råd til å ordne opp sier han og sier at det er min feil, noen tips til hva jeg kan gjøre eller rettigheter jeg har? ikke så veldig interrisert i å få hele summen tilbake og levere tilbake bilen, mer å få fikset opp i feilene så den er i den stand jeg ble informert om, selv om det var / er et repp objekt. på forhånd, takk.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-08-29 10:12:53 +0200

Verdsetting stor kroner 5000 synes jo noe optimisitisk, selv med skrappant inkludert. Du har betalt en overpris i utgangspunktet, men uansett er 14000 spenn et så begrenset beløp at det vil være lite hensiktsmessig å kjøre en lang prosess for å få omgjort kjøpet. Sagt i klartekst: dersom kjøpes økonomi er så dårlig som det du skriver antyder, er det lite å hente. En minnelig løsning direkte med selger er eneste farbare vei: lever tilbake bilen og få tilbake det du kan. Alternativet er å prøve å selge den for....5000.....men vær ærlig om bilens stand...det lønner seg i lengden.

Å reparere bilen er selvfølgelig mulig, men rust er som rotter: ser du ET rusthøl, kan du være sikker på at det er MYE mer rust der det kommer fra. Du bruker fort vekk mer på verktøy, sveisepinner, nye plater, nye kanaler...whatever...enn det vil koste deg å skaffe deg en tilsvare3nde bil i grei stand. Hva motoren angår, skal du ikke se bort fra at du har rett...og selvfølgelig, du kan skaffe deg en brukt motor og sette sammen to til en og eventuelt kjøpe nye deler for noen lapper...men igjen...å legge mye tid og penger i en bil som passer bedre som spiker...det gir fort mer bekymring enn glede. Trøst deg med at det kunne vært verre...mange kjøper seg like store bekymringer for mye større summer enn du har gjort...ta det som en erfaring på veien.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-09-14 10:57:19 +0200

Hei. Ved kjøp av en så gammel bil må en være på vakt og er en ikke særlig proff på bil, bør en søke sakkyndig hjelp og opprette skikkelig kontrakt. Som kjøper har du en undersøkelsesplikt i like stor grad som selger har en opplysningsplikt om bilens tilstand. Et spørsmål er også hva en kan forvente av en 25 år gammel bil, de fleste på den alderen er skrapet for lengst. Kommer du ikke til en minnelig ordning med selgeren, har du ikke stort å hente. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar