0

Motoren stopper

spurt 2016-08-24 12:32:47 +0200

anonym bruker

Anonym

Har en 2010 Mondeo som jeg har en merkelig feil på. Men jevne mellomrom så stopper motoren mens jeg kjører. Bare sånn uten videre stopper.

Dette har til nå utelukkede skjedd når jeg har vært på vei inn i kryss eller rundkjøring og har trødd inn clutchen for å gire ned. Når jeg da løser ut clutchen igjen merker jeg at motoren har slått seg av og må da starte den på ny igjen i en fei for å ikke havne i autovernet eller i en annen bil.

Når motoren slår seg av så slutter alt å virke. Servostyringen er av og bremsene virker mindre så da ser du hvorfor det har vært noen nestenuhell.

Hadde den på verksted og de fant ingenting. Det er heller ingen feilmeldinger som de kunne hente fra dataen. Fikk beskjed at videre feilsøking gikk på timepris og da kan det bli dyrt i lengden og tok bilen med meg igjen.

Noen ide på hva dette kan være? Når feilen oppstår er umulig og forutsi. Kan skje 2 ganger på en dag eller et par mnd mellom gangene motoren slår seg av. Å må vel si at jeg begynner å bli en smule redd for å bruke bilen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-08-24 12:41:29 +0200

Skjønner at dette kan oppleves som litt skummelt ja.

Problemet er at bilen av og til stopper på tomgang - om jeg forstår deg rett.

Ettersom jeg ikke vet hvilken motor bilen din har (bensin / diesel) blir svaret litt generelt, uten at jeg vil tro det har noen stor betydning.

Kan det være at det er oljedamp og forurensning i EGR-systemet (Et eksos resesystem). Dette bør rengjøres kontrolleres. Det er en liten og enkel jobb.

En annen feilkilde er gasspejeld-føleren. At den enten ikke fungerer som den skal, eller er litt feiljustert.

Feilen kan også ligge i selve tomgangsregulatoren. En rens gjør ofte susen, eller at den må byttes.

Dette er i alle fall tre potensielle feilkilder - så håper jeg at det kan hjelpe deg på veien videre! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar